Údolí snů přehled
Anna Jacobs
Píše se rok 1935. Bella Porterová živoří v područí vypočítavého bratrance Thomase. Když se na ni usměje štěstí a nečekaně zdědí dům v Lancashiru, snaží se ji příbuzný o majetek bezostyšně připravit. Ona se mu ale vzepře a najde odvahu se osamostatnit. Není to však vůbec snadné. Starý dům stojí v chudé čtvrti a podvodný správce Welch ho celý pronajal jako byty. Hodní lidé pomáhají Belle postavit se na vlastní nohy a její sebevědomí pomalu roste. A když potká Ryana, začíná dokonce doufat, že by snad mohla mít i rodinu, o jaké vždycky snila. Jenže ani Thomas, ani Welch se s tím, že by jim kdokoli – natož žena – odporoval, nehodlají jen tak smířit. V sázce je nejen Bellino nově nalezené štěstí, ale i holý život. Podaří se jí uhájit své právo na spokojenost a dosáhne konečně svého snu?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , CosmopolisOriginální název:
A Valley Dream, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Údolí snů. Přihlašte se a napište ho.
Údolí snů od Anny Jacobsové nám představí Bellu Porterovou, mladou ženu, která žije u svého despotického bratrance. To však jen do té doby, než jí vzdálený strýček odkáže dům v Backshaw Moss. Bella se rozhodne do tohoto městečka přestěhovat a situace není jednoduchá, protože se píše rok 1935. Bella potkává mnoho milých lidí, kteří se jí snaží pomoci a také sympatického Ryana, vdovce se třemi dětmi. Vzdá se však bratranec Thomas tak lehce nebo půjde Belle po krku?
Anna Jacobsová. Přiznám se, že tady mě zaujalo hlavně jméno autorky, které je tak podobné jménu autorky Panského domu :) navíc i tato anglická Jacobsová píše historické romány! Ano, jedná se o dvě osoby Anne je Němka, Anna je Angličanka do knihy jsem se pustila s chutí, bavilo mě Bellino osamostatnění, nalezení sama sebe i takové maličkosti jako nákup baretu, zkracování sukní... takovéhle holčičí záležitosti první půlka knihy se mi moc líbila! Ale ta druhá... romantická linka, která se do té doby vyvíjela pozvolna a přirozeně se najednou zlomila a nabrala nepřirozené obrátky. Najednou to z minuty na minutu byla láska jak trám. Trochu mi přišlo, jak kdyby autorka s romantickou zápletkou někam spěchala. Také mi neuvěřitelná přišla celá ta věc s bratrancem Thomasem a dalšími zloduchy - přiznávám se, že to mě prostě nebavilo :/
Knížka určitě není špatná a určitě spoustu lidí bude bavit, mně bohužel sedla jen tak napůl a proto ji hodnotím 3 z 5.
Za knihu na recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @grada_cz @cosmopolis_cz a @bunburistka
Příjemná oddechová knižka, ze které přímo sálá pozitivní atmosféra a klid. Příběh jako takový je zajímavý a od začátku je jasné, že skončí pozitivně. Všechno je pozitivní, miloučké a naviní, ale na odreagování od běžného života je to naprosto ideální.
Nechybí romantika, nepatrný zvrat a příslib budoucího pokračování.
Dvůr zázraků, Pohádka a další knižní novinky (21. týden)
21.05.2023
Kniha Údolí snů v seznamech
Moc hezká oddechovka na odpoledne.