Ukradené jazyky přehled
Felix Blackwell
Romantický pobyt v horské chatě se nevyvíjí tak docela podle očekávání. Vysoko na větrem ošlehaných svazích hory Pale Peak slaví Faye a Felix své čerstvé zasnoubení. Záhy se však z okolních lesů rozezní sbor hrůzostrašných zvuků: skřeky zvířat, dětský pláč a vyšinuté blábolení stovek tklivých hlasů. Za hlubokých nocí se kolem oken plíží temná postava a něco Faye našeptává. Když se počasí promění ve smrtící past, zjistí Felix, že jeho vyděšená snoubenka nemumlá ze spaní jen tak nějaké nesmysly – někomu šeptem odpovídá. Ukradené jazyky vznikly z vítězné povídky na hororovém fóru NoSleep sociální sítě reddit.com. Povídka si během neuvěřitelně krátké doby vysloužila spoustu nadšených ohlasů a již brzy se dočká i filmové adaptace.... celý text
Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: 2023 , FobosOriginální název:
Stolen Tongues, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ukradené jazyky. Přihlašte se a napište ho.
Pokukujete-li po nějakém hororu, vřele doporučuji Blackwellovy Ukradené jazyky. Nejedná se o žádnou úchylárnu, bezduchou vyvražďovačku (krve je tam vskutku pomálu), a dokonce se v knize nezpracovává ani žádná surová sado-maso tematika, za což dávám všechny palce nahoru.
Kniha naopak zpracovává témata poruch spánku, nočních můr a indiánského folkloru. Jde o klasický strašidelný příběh, citlivý paranormální horor, u něhož mě velmi příjemně mrazilo až do samotného konce. Pro někoho možná trochu klišé, ale jestliže se chcete dětsky bát, není nutné být za každou cenu originální.
Felix Blackwell umí!
„Řekl bych, že když dostatečně dlouho hovoříte do prázdnoty, někdo nevyhnutelně začne poslouchat.“
(A pokud je vám indiánský folklor blízký, přidávám tip na Crotu od Owla Goingbacka.)
Určitě jedna z těch lepších hororových knížek. Po prvních incidentech po návratu ze srubu se to začíná trochu táhnout a opakující scény i nudit. Ale nedalo mi to a zajímalo mě, o co jde. Bohužel mám pocit, že jsem se to stejně nedozvěděla a konec je trochu bezútěšný. Každopádně můžu s klidným svědomím doporučit. K podzimním večerům jako dělané
Pád Númenoru, Panský dům a další knižní novinky (36. týden)
03.09.2023
Kniha Ukradené jazyky v seznamech
Tak přesně takto má (podle mě) vypadat kniha, která se vydává za horor. Musím říct, že první polovinu, možná dvě třetiny knihy jsem byla opravdu tak vyděšená, že jsem se bála číst večer, když jsem byla sama. Bylo tam všechno to, co mě děsí od chvíle, kdy jsem viděla náměsíčnou kamarádku a pár prvních hororů. Toto děsivé tempo si ale kniha, bohužel, neudržela až do konce a místo úžasně děsivého finále jsem se dočkala jen poklidného ukončení. I tak se mi ale velmi líbila a rozhodně ji doporučuji!