Ukrajinská a pobaltská křídla 1918-2021 přehled
Alexej I. Kondratěnko , Hryhorij Pavlyuk
Historie leteckých sil pobaltských zemí a Ukrajiny v bojích o nezávislost na Rusku po skončení 1. světové války, krátký meziválečný vývoj letectev Estonska, Lotyšska a Litvy a jejich obnova spolu s obnovenou samostatností včetně Ukrajiny po roce 1990 až po současnou Putinovu válku.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ukrajinská a pobaltská křídla 1918-2021. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Ukrajinská a pobaltská křídla 1918-2021 v seznamech
Jako dobré, ale to, že kniha takového tématického rozsahu nemá jmenný a místní rejstřík, je dost problém. Cokoliv v ní hledat je peklo. I její uspořádání je poněkud divoké a zejména v ukrajinských kapitolách se skáče mezi různými místy a časy a u některých pasáží je vazba na téma knihy více než volná. Obsahově jsem narazil na několik sporných míst, ale pokud nejste experty na téma a nemáte k dispozici knihy z bibliografie či kamarády v Pobaltí a na Ukrajině, tak na to asi nepřijdete. Oceňuji obrázky, mnohé jsou docela raritní a určitě se budou hodit modelářům, kteří se na tato menší letectva zaměřují. Jen ten Fokker D VII z Vinnycje, jehož fotku hledám už několik let, tam taky není.