Ukrývané děti přehled

Ukrývané děti
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539655/bmid_ukryvane-deti.png 4 6 6

Hovoříme-li o ukrývaných dětech, každý hned pomyslí na Anne Frankovou. Co ale víme o tisícovkách dalších židovských dětí a dospělých, kteří se za druhé světové války ukrývali také? Mnozí z nich byli zatčeni, deportováni a většinou zavražděni v koncentračních táborech. Jiným se podařilo přežít. Kniha Ukrývané děti obsahuje patnáct autentických výpovědí o dramatech, strachu, nejistotě a odcizení, kterými si ukrývané děti prošly. Protagonisté zdokumentovaných příběhů patří k posledním žijícím svědkům a mnozí z nich vyprávěli o svých zkušenostech vůbec poprvé. Tyto příběhy vykreslují dojemný obraz doby, kdy byly tisíce dětí odloučeny od svých rodičů kvůli pronásledování a válečnému násilí. Jak se ukrývalo? Kam měl člověk jít? Jaké to je, nemít svobodu být tím, kým jste, věřit tomu, čemu chcete, moct říkat, co chcete? Skrývání bylo „tlakovým hrncem“, v němž vřely emoce, kde byl přítomen strach i nenávist, stejně jako láska a obětavost.... celý text

Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: ekniha , Pangea
Originální název:

Andere achterhuizen, 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ukrývané děti. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

MoniMonika
17.07.2024 5 z 5

Kniha "Ukrývané děti" od Petera Henka Steenhuise a Marcela Prinse je dílem, které vás zavede do temného období druhé světové války prostřednictvím patnácti autentických svědectví židovských dětí. Tato sbírka odhaluje hrůzné osudy dětí, které se musely skrývat, aby unikly nacistickému pronásledování. Strach, nejistota a odcizení jsou hlavními tématy, které pronikají každou stránkou. Příběhy jsou psány s neuvěřitelnou citlivostí a hloubkou, což čtenáře vtáhne do jejich světa a zanechá v něm hluboký dojem. Kniha nejen připomíná tragédii holokaustu, ale také vzdává hold odvaze a odhodlání těch, kteří přežili.

Tato kniha, je významným historickým dokumentem. Vedle knihy existuje i interaktivní webová stránka Hidden like Anne Frank, která nabízí další příběhy židovských dětí v úkrytu. Každý příběh je jedinečný, přináší osobní pohled na život v úkrytu a odhaluje temné stránky lidské historie i světlo lidské solidarity a odvahy. "Ukrývané děti" je dílo, které nutí k zamyšlení a připomíná, jak důležité je nezapomínat na minulost.


Související novinky (1)

Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)

24.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ukrývané děti v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených6x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x