Ultimates: Nadčlověk přehled
Mark Millar , Bryan Hitch
Jeden z nejzábavnějších superhrdinských komiksů poslední doby, komiks Ultimates - temnější a cyničtější verze marvelovských Avengers. Najdete tam všechny slavné hrdiny: Iron Mana, Hulka, Captaina Americu, Thora a další, jen v modernějším kabátě. Americká vláda chce supervojáky, jenže jediné, co se podařilo vytvořit, je zelený magor, který pobíhá po New Yorku a žere lidi. Naštěstí se v ledovci najde prastarý hrdina... a pár dalších borců se dá koupit nebo uplatit. Chybí jen jedno. Nějaký protivník, se kterým by mohli (v přestávkách mezi učinkováním v televizi a focením se pro noviny) bojovat. Mark Millar (Mrtvý nebo živý) mixuje ironický pohled na svět superhrdinů s monumentální akcí - a Bryan Hitch to dokáže perfektně zvěčnit na stránce. Takže si to nenechte ujít.... celý text
Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: 2008 , BB art , CrewOriginální název:
The Ultimates: Super-Human, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ultimates: Nadčlověk. Přihlašte se a napište ho.
Kromě klasické modernizace, kterou si hrdinové prochází stále znovu s měnícím se světem kolem nás, se komiksové nakladatelství Marvel rozhodlo, že vytvoří kromě hlavního vesmíru také nový, který bude odpovídat 21. století už od začátku. Vidíme tak zde zrození hrdinů v novém kabátku, je to drsnější a lidštější. Byl Hank Pym v originále považován za násilníka, co párkrát udeřil manželku? Tady to máme ještě daleko vyhrocenější. Jako úvod pro novou verzi Avengerů je to super, každý má dostatek prostoru a vztahy mezi postavami jsou udělány uvěřitelně. Škoda, že v takové kvalitě nebyla i klasická řada.
Takový Marvel standard. Sestavení týmu Avengers a nějaká akcička k závěru. Jediné oživení je asi to, že hrdinové jsou lépe napsání a působí více lidsky.
Kniha Ultimates: Nadčlověk v seznamech
Ultimates jsou novým moderním pohledem na legendární tým Avengers tak, jak si ho představují scénárista Mark Millar a kreslíř Bryan Hitch. V týmu jsou Captain Amerika, Iron Man, Wasp, Giant-Man a poněkud neochotný Thor. Vědecký tým vede doktor Bruce Banner, alespoň do chvíle, než se jeho Hulk vymkne kontrole. Pak jsou to chladně kalkulující Ultimates versus rozzuřený Hulk. Jejich boj v ulicích New Yorku jsou vrcholem této první šestice sešitů a možná také tím nejlepším, co tato kniha nabízí. Přestože Mark Millar má v hledáčku už od samého začátku spíše Captaina Ameriku, jeho linie bohužel zůstane ve stínu rozervané duše Bannera/Hulka. O něco lépe se daří dvojici Wasp/Giant-Man, která vrcholí skutečně překvapivým konfliktem a ukazuje, že i superhrdinové mohou být pořádní parchanti. Ultimates: Nadčlověk určitě není adrenalinovou jízdou od začátku do konce, spousta sekvencí je přemýšlivá a některé na mě dokonce působili jako intelektuální výplň bez přímé souvislosti s vlastním dějem. Zachraňuje to fenomenální Bryan Hitch s Andrewem Curriem a Paulem Mountsem. Jejich výtvarná práce dává tomuto komiksu úplně nový rozměr a povyšuje ho na úroveň, před kterou smekám.