Umění závodit v dešti přehled
Garth Stein
Enzo je moudrý filosof s duší člověka a srdcem automobilového závodníka – po vzoru svého přítele a pána Dennyho. Dobře si uvědomuje, že je jiný než ostatní psi. Na sklonku svých dnů rekapituluje radosti i strasti života stráveného v Dennyho rodině, a díky svému „televiznímu vzdělání“ hledí do budoucnosti optimisticky – s vírou, že v příštím kole se na svět vrátí v lidské podobě, a tak se mu konečně dostane mnoha možností a výhod, včetně těch vytoužených chápavých palců.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2008 , JotaOriginální název:
The Art of Racing In the Rain, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Umění závodit v dešti. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se mi moc líbila. Jde o smutný příběh, který je ale plný síly. Dává jasné poselství, že člověk musí vytrvat a nesmí to vzdát. I slzička na konci ukápla.
"Oprostit se od břemen, od frustrací, od obav, se kterými se dennodenně setkáváme. Říct si: Jsem živý, jsem skvělý, jsem. Jsem."
"Nechali tam jen jeho zločin, jeho trest a jeho. Samotného."
"Prohra v závodu není ztráta cti. Potupa je nepustit se do závodu proto, že se bojíš prohry."
Majitelé psů při čtení musí plakat, zvlášť když psí vypravěč trpí nepochopením ze strany lidí nebo bolestmi ve stáří. Dojemný a snad i alarmující příběh o boji za dceru. Konec pro mystiky či vyznavače reinkarnací. Použitelná myšlenka o tom, že auto jede tam, kam...
Knižní novinky (10. týden)
07.03.2021
Kniha Umění závodit v dešti v seznamech
v Mé knihovně | 123x |
2008 | Umění závodit v dešti |
2016 | Záblesk světla |
2011 | Devět draků / Jak závodit v dešti / Nebezpečí trvá / Vila Mirabella |
len veľmi ťažko som v noci zatváral knihu a nechal si posledných 70 strán na ráno.
úžasne silný príbeh plný emócií a pritom predstavený z originálneho pohľadu. už som čítal viac „psích“ príbehov, ale vždy tam bolo niečo, čo mi trochu vadilo. teraz to bolo bezchybné.
keby som mal psa, určite mu tento príbehu budem čítať pred spaním.
keby som mal v tomto roku šťastie na samé takéto knihy!