Unbreakable přehled

Unbreakable
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521596/bmid_unbreakable-Ood-521596.jpeg 4 60 60

Unbreakable série

1. díl

Kytara v náručí a rockové tóny vycházející zpod jejích prstů – tak si Larissa Hudsonová představuje absolutní štěstí. Nejraději by strávila každou volnou chvíli ve zkušebně s přáteli a vytříbila svou lásku ke hraní k dokonalosti. Po smrti snoubenky strýce Jima se však Lara vzdává svých snů a přestěhuje se k němu, aby mu pomohla překlenout těžké období. Šum lesů, kouzlo malého městečka a noví spolužáci jí rychle vynahradí prvotní pocit stesku. Uhrančivý pohled kluka, kterého potkává na chodbách školy, jí ale neustále vyvádí z míry. Lara je zmatená. Rozum jí radí držet si od něj odstup. Jenomže její srdce, zvyklé tlouct v rytmu kytarových akordů, teď bije jako na poplach pokaždé, když jí její nový démon zkříží cestu. Co když zjistí, že svět, který znala jen z pohádek a fantasy filmů, má na dosah ruky? A co vlastně může sedmnáctiletá holka vědět o lásce? Možná ještě vůbec nic. Možná ale daleko víc, než by ona sama tušila.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Unbreakable. Přihlašte se a napište ho.

terusica
01.08.2024 3 z 5

Zatiaľ najhrubšia kniha, akú som prečítala. Na skoro 800 stranách si prečítate príbeh podobný Twilightu. Napriek tomu, že mal veľa spoločných prvkov s upírskou ságou, bol iný. Neviem to presne opísať, ale tá nálada, ktorá išla z príbehu bola úplne o niečom inom. Samozrejme v čase najväčšej slávy som Twilight „žrala“ aj ja, teda až pokým som nevidela filmové spracovanie . No toto je podľa mňa lepšie .
Príbeh sedemnásť ročnej Larissi, ktorá doma zanechá všetko čo miluje a presťahuje sa k svojmu strýkovi, aby mu pomohla v ťažkom období. No a ako to už v podobných príbehoch chodí, stretne chlapca so sexi vypracovaným telom a uhrančivým pohľadom. Konkrétne Erica, ktorý je okrem vyššie spomínaného ešte aj brutálne tajomný .
Eric sa zo začiatku snaží od Lari držať odstup. No dlho mu to nevydrží a vznikne medzi nimi silné puto priateľstva. No a z priateľstva vzniká čo? No predsa ďalšia knižná séria

Mne sa kniha veľmi páčila. Atmosféra, ktorú autorka vytvorila bola skvelá, úplne som jej podľahla. Páčilo sa mi, že autorka neodhalila hneď v prvej časti všetko a čitateľ si musí potrápiť svoju fantáziu.
Jediné čo by som knihe vytkla, je priveľa opakujúcich sa myšlienkových pochodov hlavnej hrdinky. Čo by jej možno ubralo aj sto strán.

4,5/5

petusska01
09.05.2024 2 z 5

Som z tejto knihy taká na vážkach. Prvý dojem nebol veľmi dobrý. Anotácia mi ku knihe vôbec nesedela, ostala som dosť vyšokovaná z toho že čítam znova Twilight. Dosť dosť podobné. Neviem čo sa stalo a co mi zabránilo odhodiť knihu do nedočítaných. Ale zrazu som sa ozaj nevedela od toho odtrhnúť. Stále som bola v napätí, že kedy a čo Lare Erik vlastne povie...alebo kedy sa ukáže, čo sa to tej Lare deje za veci s tými živlami. Oni boli ozaj taká slowburn romantika a tiež som sa nevedela dočkať, kedy bože si priznajú už tie city!! A Larine prasiatka, tých tam treba viac!! Veľmi príjemným prekvapením bola kapitola od Erika, tiež som čakala ze natrafím na ďalšiu takú, ale nič. No ozaj ma to držalo v napätí a stále som na niečo čakala a zrazu sa tam zomlelo kopec vecí a ono to skončilo. A pokračovanie v nedohľadne. Zhrnutie je, že je to očividne pre mladšie ročníky. Že Lara je príjemné sympatické dievča s fajn názormi. Že Erik je tajomný a zaujímavý. Že sa tam dejú nejaké zapeklitosti. Že kamoši sú skvelí. Zvláštnosťou je že Twilight bol teda očividne veľkou inšpiráciou na tento príbeh. A že nie je ešte pokračovanie!!! Tak neviem no. Odporúčam možno tým co Twilight nečítali :)

ydnac
26.02.2024 2 z 5

JSEM ZKLAMANÁ.

Jestli milujete Stmívání , tak tohle nečtěte.
Je to jeho slabý, ale opravdu slabý odvar. Ještě nikdy jsem nedala do komentáře, že je něco okopírované, ale tohle JE!
A špatně!
Navíc se tam celkem nic neděje krom toho, že Lara neustále přemítá o svém démonovi. Jak je uhrančivý, jak jí má ve své moci, jak se jí pokaždé rozbuší srdce, jaké má pevné svaly...
Oslovení Holoubku bylo trhlé, ale oslovení Holčičko, to mě opravdu vytáčelo.
Prasátka byla sice super, ale v ději mají jen své okrajové místo.
Lara by mohla být fajn hrdinka, ale v jiné knize.
Ach jo, pořád jsem doufala, že najednou přijde nějaký zvrat a úplně jiný směr, že to nebude jen napodobenina, ale nic nepřišlo!
Konec je navíc podobný jako druhý díl Stmívání, jen zde se ještě nestačilo za těch 786 stran nic stát.
Přesto všechno co mi vadí je kniha čtivá, tedy pokud přeskočíte uvzdychané pasáže a myslím, že autorka by mohla psát hodně dobře, jen musí vymyslet něco svého.
Tak možná někdy...

Kniha Unbreakable v seznamech