Uniformy 2. světové války - Organizace, insignie, odznaky přehled
Andrew Mollo
![Uniformy 2. světové války - Organizace, insignie, odznaky Uniformy 2. světové války - Organizace, insignie, odznaky](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224363/bmid_uniformy-2-svetove-valky-organizace-224363.jpg?v=1539033445)
Kniha byla původně navržena jako základní příručka o uniformách, osobním vybavení a zbraních 24 zemí, které se zúčastnily 2. světové války. Je rozdělena do pěti hlavních částí, z nichž každá se zabývá hlavním dějištěm válečných operací. Text o uniformách je doplněn podrobnými popiskami figurálních kreseb a mnoha černobílými fotografiemi.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uniformy 2. světové války - Organizace, insignie, odznaky. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Uniformy 2. světové války - Organizace, insignie, odznaky v seznamech
v Mé knihovně | 3x |
2014 | ![]() |
2007 | ![]() |
2008 | ![]() |
V textu jsem vícekrát narazil na tiskové ale i na obsahové chyby, nevýhodou titulu je i to, že se autor rozhodl pokrýt všechny státy, které se světového konfliktu účastnily, takže se nemohl věnovat detailnějším popisům uniforem. Tento zápor je ale paradoxně i hlavním kladem knihy; čtenář zde dostává jakýsi všeobecný přehled, a pokud se zajímá o konkrétní armádu, může si k ní následně dohledat odpovídající literaturu. Text, černobílé fotografie, barevné obrázky a křídový papír. Přestože se autor věnuje každé zemi pouze povrchně (vzhledem k rozmáchlému záběru to ani jinak nešlo), je jeho kniha opravdu informativní. Já jsem zejména ocenil sekci výložek u armády každého státu.