Úniková hra přehled

Úniková hra
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430544/bmid_unikova-hra-3nh-430544.jpeg 4 249 249

Vincent, Jules, Sylvie a Sam jsou ambiciózní a úspěšní investiční bankéři, dokonale přizpůsobení životu na Wall Street, kde se hraje hra plná úskoků a zastrašování. Jediné, na čem záleží, jsou peníze, a kdo se chce dostat až na vrchol, musí být ochoten pro to udělat cokoliv. Jednoho dne dostanou všichni čtyři pozvánku na teambuildingovou akci, ze které se vyklube úniková hra. Brzy se ocitají v temném uzavřeném prostoru, ve kterém začnou vyplouvat na povrch temná tajemství. Největší záhada, kterou v téhle hře musí vyřešit? Co se stalo se Sarou Hallovou! Tady veškerá zábava končí. Tohle je boj o přežití.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Mladá fronta

The Escape Room, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úniková hra. Přihlašte se a napište ho.

lucie2371
28.01.2025 2.5 z 5

Tahle kniha pro mě byla trochu zklamáním. Na obálce je: "Vítejte v únikové hře. Váš cíl je prostý. Dostaňte se ven živí."
O žádnou únikovou hru tam vlastně ve výsledku vůbec nejde. V knize byla hlavním tématem jedna firma a její zaměstnanci.
Celkově bylo čtení této knihy celkem nuda. Začala se pomalu rozjíždět až u nějaké 220 strany a kolem 280 už byla i zajímavá. I to je důvod proč namísto původních 2 hvězdiček přidávám ještě půlku z další.
Za mě trochu ztráta času.

Radovan_R
18.12.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha je o něčem úplně jiném, než říká název a anotace - ve skutečnosti je o pomstě. Jak to celé dopadne, se dozvíme hned v prologu - i když v tu chvíli se neví, že je to konec, ale při četbě to postupně to vyplyne. V knize se skutečně píše u "únikové hře", jak psáno v anotaci, ale hlavní dějové linka je jinde. Popisuje, jak to chodí v bankovní firmě, jak jsou pracovníci doslova ždímaní a jaké nekalosti a hnusárny se tam ve skutečnosti dějí. A popisuje likvidaci dvou pracovnic - u jedné je to likvidace fyzická, u druhé pracovní. Obě dějové linky běží paralelně a na konci se protnou, přičemž ta o únikové hře je ve skutečnosti celkem stručná až nudná, ačkoliv tam nervy tečou plným proudem.
Jak píší i jiní, konec vypadá uspěchaně a podle mě i trochu nepravděpodobně, ale od knihy jsem se nemohl odtrhnout ani za cenu nevyspání.
Celkový dojem je trochu rozpačitý, mizerové jsou drsně potrestáni, ačkoliv dostat je do vězení by bylo asi lepší (tady mě napadá vzpomínka na film s Belmondem, kde policista má možnost zlikvidovat vraha, ale rozhodne se ho dostat před soud - ať tvrdne 20 let v kriminále, bez ženské a bez možnosti podmíněného propuštění), ale hlavní hrdinka pak shrábne prachy a užívá si je v klidu kdesi na soukromém (asi) ostrově. Zajímavější by možná bylo pustit se do boje s onou bankovní společností a srazit ji na zem (i kdyby to měl být další díl). Čtivé to je, ale konec tomu dává na frak, takže na plný počet bodů to není.
Ale už dávno jsem se do knihy tak nezažral jako tady.

Zozolle1
12.12.2024 4.5 z 5

Kniha mě upoutala na první kapitolu. Příběh je zajímavější a zajímavější, člověk poznává postavy, děje, které se proplétají, nastane nečekaný zvrat a…
nakonec zjistíte, že kniha vůbec není o tom, o čem si myslíte, že vlastně bude. Nicméně vás nutí číst stále dál. Kniha je poutavá, čtivá.. ale ten konec, jako by autorka chtěla mít rychle za sebou a prostě ho shrnula. Dalo by se to krásně rozepsat a popsat. To je jediná výtka k této knize.

Kniha Úniková hra v seznamech

v Mé knihovně150x