Únos čtvrté princezny přehled
Julia Golding
Princezna Taoshira a princ Ramil mají z vůle vládců svých zemí uzavřít výhodný sňatek. Ani jeden není nadšen, protože už při prvním setkání k sobě cítí silné nesympatie. Osud je ovšem svede dohromady prostřednictvím společného nepřítele. Oba jsou uneseni a budou muset překonat vzájemnou nenávist, aby unikli celé řadě nebezpečí, která je na útěku čekají. Kniha nabitá akcí, souboji, honičkami i romantickou láskou od význačné britské autorky.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Fantasy
Vydáno: 2010 , Mladá frontaOriginální název:
Dragonfly, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Únos čtvrté princezny. Přihlašte se a napište ho.
Únos čtvrté princezny je relativně stará kniha, žádná novinka – můj syn ji před lety jako náctiletý objevil v knihovně a byl nadšený. Po několika letech se k ní ještě jednou vrátil a jeho hodnocení bylo stále stejné: obdivné a pochvalné. Příběh čtvrté princezny Taoshiry a gerfalského prince Ramila je skvěle napsaný: střet dvou nábožensky i společensky protikladných kultur reprezentovaných jejich nejvyššími představiteli, kteří mají uzavřít politický sňatek. Jenže věci se děly a šlo to dál, jak se praví v jedné pohádce – a tady se děje spousta nečekaných věcí! Sympatické i nesympatické postavy, nečekané dějové zvraty, dobře popsané různé typy zemí, náboženství a státních uspořádání. Láska, věrnost, čest, přátelství, úcta, odvaha, ale taky zrada, lež a smrt, to vše a ještě mnohem více najdete v tomto dobrodružném i poučném příběhu. Ač je určen mnohem mladším čtenářům, nepovažuju jeho čtení za ztrátu času, naopak.
Milý příběh pro YA, který zapomenu stejně rychle, jako jsem ho přečetla. (A kdeže je ta fantasy???) Líbí se mi vystavěné světy se svými náboženstvími a rituály i krásná postava hlavní hrdinky. Bohužel všechno ostatní je trochu mdlé a sice neurazí, ale taky nenadchne. Bojové scény byly stejně cudné jako panická láska mezi hlavními hrdiny. Postavy jsou ploché a nedokázaly ze mě vyždímat ani krapet emocí (přitom potenciál byl, třeba ochranitelský obr nebo císařovny). Někdy je méně sice více, ale tady to rozhodně neplatí a já bych si s chutí připlatila za víc stran.
Kniha Únos čtvrté princezny v seznamech
v Mé knihovně | 132x |
2013 | Najít Sky |
2010 | Únos čtvrté princezny |
2008 | Zlatá jehla aneb Dobrodružství mezi světy |
Dobrodružná pohádka určená mladým čtenářům, v níž se setkáme s náctiletými zástupci svých zemí, kteří sňatkem mají posílit vzájemné spojenectví. Samozřejmě, že než dojdou k vytouženému a šťastnému cíli, je jim do cesty kladeno nespočet překážek a komplikací, kterým musí čelit. V ději zakomponovaný střet různých kultur příběh zpestřil. I když nejsem cílová skupina, čtení jsem si užila.