Únos urozené panny – Břetislav a Jitka přehled
Oldřiška Ciprová
Budoucí kníže českého království Břetislav je nucen vybrat si nevěstu. Volba padne na Jitku, babenberskou dědičku, která je ukryta v klášteře. Mladík dívku nikdy neviděl, přesto se odhodlá k jejímu únosu. Jenže Břetislav z kláštera unese dvě dívky a ve víru událostí nedokáže určit, která z nich je pravá dědička. Pronásledován zrádci, svědomím i touhou se vrací do Čech a stojí před rozhodnutím, zdá dá přednost rozumu, nebo citu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Únos urozené panny – Břetislav a Jitka. Přihlašte se a napište ho.
Zapůjčená jména, zapůjčená místa.
Knížečka bez poselství. Pohádka o dvou stejnojmených princeznách, bez napětí, nevěřila jsem ty citečky ani jedné postavě.
Nejvíce se autorce povedla Princezna veronská, tohle je ale typ knihy, kdy chce autorka napsat knihu, ikdyž nemá zrovna múzu, tak splácá páté přes deváté.
Nezaujalo.
Tak tato kniha je spíš takovou romantickou pohádkou ze světa rytířů a princezen.Mě se ale líbila.
Kniha Únos urozené panny – Břetislav a Jitka v seznamech
2017 | Guta Habsburská - slabý král, mladá královna a mocný Záviš |
2011 | Únos urozené panny – Břetislav a Jitka |
2013 | Bílá princezna |
2020 | Vlk a já |
2009 | Zatoulaná královna: Hrdá vdova po Václavu III. |
Příjemné odpočinkové čtení. Romantický příběh s nádechem historie a malou detektivní zápletkou.