Upíři, démoni & spol. přehled
Ondřej Müller , * antologie
Putují nicotou mezi světem živých a světem mrtvých, straší v noci na opuštěných hřbitovech i v ozářených velkoměstech a zakusují se krásným ženám do krku. Do postav upírů vtělujeme naše nejtajnější představy a úzkosti – a snad právě proto upír dosáhl ve světě literatury a filmu takového triumfu, jaký mu mohou ostatní strašidla jen závidět. Někteří autoři se v češtině představují vůbec poprvé, jako např. Frederick George Loring, Philip Robinson nebo mistr fantastické povídky Willy Seidel.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Upíři, démoni & spol.. Přihlašte se a napište ho.

Knížka jako celek je dobrá. Některé povídky byly lepší, jiné horší. Ale tak už to bývá.

Do téhle povídkové knížky jsem se poprvé pustila tuším někdy na druhém stupni základní školy, a byla jsem naprosto unešena. Některé příběhy jsou slabší (a to dost výrazně), ale našly se tam i nějaké opravdu povedené, třeba Rendez-vous, ačkoliv tím koncem to autor zkazil... Také se mi líbila Sářina hrobka, a na další názvy si teď bohužel nevzpomenu. Rozhodně to není vyloženě hororové čtení, ale i tak to nedoporučuju číst před spaním.
Kniha Upíři, démoni & spol. v seznamech
Komnata ve věži / Pokoj ve věži 1912 |
Luella Millerová 1902 |
Místo setkání 1953 |
Nádhera, skvělá antologie
Povídky byly dobře vybrané. Nejvíc se mi líbila Sářina hrobka, komnata ve věží a nech mrtvé odpočívat v pokoji. Pěkně se četly všechny a je to nejlepší sbírka povídek jakou jsem kdy četla