Úsměv pro žabku přehled
Przemysław Wechterowicz , Emilia Dziubak
Co zaručeně zvedne náladu, když je jednomu smutno? Byla jedna malá žabka a ta si vyrazila do lesa. U jezírka na ni ale náhle padl smutek a nikdo ji nedokázal rozveselit. Její maminka, která byla v té chvíli daleko, však v srdci ucítila, že se něco děje, a poslala své dcerce zvláštní vzkaz. Ten putoval lesem od zvířátka ke zvířátku, až dorazil k malé smutné žabičce. A víte co? Všechny chmury byly rázem pryč! Co jen může mít takovou moc?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2022 , HostOriginální název:
Uśmiech dla Żabki, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úsměv pro žabku. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Knížka čtená dceři, půjčena z knihovny. Krátký příběh o tom, jak maminka za pomoci zvířátek posílá úsměv své dceři, smutné žabce. Líbilo se mi znázornění mateřského pouta ("Najednou ji lehce píchlo u srdce. "Jejda, mojí Žabičce se něco stalo", polekala se."). Ilustrace jsou nádherné! A díky nim dokáže i menší dítko příběh samo převyprávět. Dceru bavilo poslouchat čtení ode mě a následně podle obrázků četla zase ona mě. Doporučuji.
Billy Summers, Medovník s pepřem a další knižní novinky (20. týden)
15.05.2022
Kniha Úsměv pro žabku v seznamech
Pro děti asi super knížka o maminkovské lásce. Z "trilogie" Obejmi mě, prosím"!, Nerozluční přátelé ale nejslabší knížka. Jako by už jen těžila z dobře nastartované vlny předchozích dvou knih. Neurazí, je milá, ale pokud nemáte ty výše uvedené, sáhněte raději po nich.