Utajené dějiny Čech II. přehled
Otomar Dvořák , Aleš Česal
Podtitul: Temné proudy pod hladinou oficiálních dějin. Od roku 1435, do roku 1768.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Utajené dějiny Čech II.. Přihlašte se a napište ho.
Neurazilo, nenadchlo, protože je to bohužel jen slabý odvar Skryté české historie. Tam mi připadalo všechno podrobněji a zajímavěji rozepsané...
Tak tato kniha patří do knihovničky fantastických fakt. Jiné světy, morfické pole - dobře, není důležité, jestli tomu věřím nebo ne. Tady jsou ještě důležitá jiná fakta. Věděli jste např. že když popravili 27 českých pánů, tak oni všichni mluvili německy a jen asi 10 jich mluvilo trochu česky? To nám ve škole neřekli. Manželovi se kniha líbila moc, já jsem tam pro sebe nějaké zajímavosti také našla. Takže hodnotím 4 hvězdičky. A pro ty, kteří mají rádi tajemno, určitě doporučuji.
Kniha Utajené dějiny Čech II. v seznamech
Kniha je opět zajímavý pohled na historii Zemí koruny české. Je to takové sci-fi ve formě naučné literatury. Mně se ale více líbil první díl, byl totiž takový fantazijněší, tento mi připadal historičtější.