Útržky života: Almanach opavských básníků přehled
Eva Tížková , Oldřich Kolovrat , Boleslav Vjaclovský , Tereza Chudobová , Petra Kostruhová , Gabriela Salichová , Jiří Slavík
V májovém dni roku 2008 se na popud jednoho z autorů sešla skupinka poetiků, z nichž někteří se v podstaě navzájem ani neznali. Toto setkání však bylo rozhodující pro naplnění záměru vydat v budoucnosti společnou sbírku básní. Co člověk, to jiná chuť, jiná přestava. Není pochyb o tom, že zvláště poetická duše svými představmi a paletou různorodosti přímo srší. Snažili jsme se tedy vytvořit prostor, do kterého by sedm různých autorů volně, prakticky bez omezení, mohlo své vlastní představy s potěšením vyrodit. Nejmladší z nás je 19 let, nejstaršímu je let 57. Pokud jde o ilustrace - ukázalo se, že hned první ukázka ilustrací byla znakem šťastné volby výtvarnice, která celkový obsah pojala jako život složený z útržků života jenotlivých autorů a dala tak zároveň název této knize.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útržky života: Almanach opavských básníků. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Útržky života: Almanach opavských básníků v seznamech
česká, 1990 Petra Kostruhová
česká, 1967 Gabriela Salichová
česká Jiří Slavík
česká
Náhodou se mi to dostalo do ruky. Poezii moc neholduji, ale tohle pro mě bylo moooc příjemné a překvapivé čtení. S ničím se nepářou a přitom jemné, k zamyšlení.. asi tak to, co má poezie přinášet. ..