V mrtvé zóně přehled
Jakub Mařík
UTSS Salamis série
V MRTVÉ ZÓNĚ ODHALÍ LIDSTVO ŠOKUJÍCÍ TAJEMSTVÍ NELÍTOSTNÝCH KORZÁRŮ… Povstání na Novém Lagosu – nejkrvavější koloniální konflikt v novodobých dějinách, který neustal ani během války s Korzáry – dospěje ke svému konci, jeho vůdci generálu Taiwovi se však podaří uniknout. Povstalecká nákladní loď troufalým manévrem prorazí blokádu planety a skočí pryč ze soustavy, jen aby se z hyperprostoru vynořila v senzorovém dosahu UTSS Salamis. Následné pronásledování zavede Salamis daleko za hranice kolonizovaného vesmíru, kde v prázdnotě mezi hvězdami nalezne staré bojiště, na kterém se před třinácti lety měla rozhodnout válka mezi Sépiany a Korzáry. Když se na něm povstalci ukryjí, Salamis při jejich hledání narazí na nečekaný poklad. Na bojišti se mezi desítkami vraků možná skrývá první sépianské plavidlo, které kdy potkalo Korzáry, a v něm také odpověď na nejpalčivější otázky celé války: Kdo jsou Korzáři? Odkud pocházejí? A proč rozpoutali hned dvě mezihvězdné války? Zničené lodě však své tajemství nevydají zadarmo a v mrtvé zóně se brzy bude znovu umírat. _________________ „Jakub Mařík dostane své postavy do bezvýchodné situace, a pak z nich strhujícím způsobem udělá hrdiny.“ – PEVNOST... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V mrtvé zóně. Přihlašte se a napište ho.
No nevím, začíná to být lehce nudné a stereotypní. Ale i tak trochu zajímavé... až na ten nápad se "vzpomínkovým morem". WTF, to jako opravdu? Nakonec z toho bude nějaké cliché? Rychle sem s dalším dílem.
VÝ-BOR-NÉ. Já nevím, jak jinak to explicitně zvýraznit. V mrtvé zóně je prostě opět pecka. Pokračuje v zajetém režimu těžké vesmírné kvality a já se nenasytil ani když jsem dočetl poslední stránky tohoto dílu. Ještě, že je ten poslední díl nejdelší…
Nicméně k Mrtvé zóně. Autor tu opět startuje s kapitolami ze života důstojníků na Salamisu, aby se po chvíli rozjela lokální půtka, ze které se stane velkoplošná půtka epických rozměrů. Navíc s mnoha zajímavými informacemi, vodítky a důvody neváhat a do posledního dílu se okamžitě pustit.
Já si teda osobně udělám teď mírný odstup, protože se chci mít na co těšit. Takhle zábavný a zajímavý vesmírný svět jsem od českého autora asi ještě nečetl.
10 nejprodávanějších eknih (březen)
13.04.2023
Všechno, co jsme ztratili, Dny rozhodnutí a další knižní novinky (10. týden)
05.03.2023
Kniha V mrtvé zóně v seznamech
vesmír mimozemšťané kosmické lodě válečné sci-fi české sci-fi sci-fi mimozemská invaze vrakoviště
2020 | Ve stínu slunce |
2021 | V ledovém sevření |
2022 | V Krvavém pásu |
2023 | V mrtvé zóně |
2014 | Drsné sny |
Zatím se mi nejvíce líbil díl druhý, ale ani tento nebyl špatný.