Úvahy a projevy přehled
Tomáš Baťa
Knižní publikace Tomáše Bati „Úvahy a projevy“ byla poprvé vydána roku 1932 vydavatelstvím TISK Zlín. Tomáše Baťu pochopíme nejlépe studiem jeho vlastních myšlenek. Základním dílem jsou jeho „Úvahy a projevy“. Kniha obsahuje kompletní soubor písemných projevů, úvah a článků Tomáše Bati, kterými se obracel k posluchačům hlavně prostřednictvím podnikového časopisu a materiálů vydaných firemním nakladatelstvím Tisk. Pro pochopení Baťovy podnikatelské a životní filozofie je studium tohoto díla nevyhnutelné. Předmluva Milan Zelený a Antonín Cekota. 3. vydání... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úvahy a projevy. Přihlašte se a napište ho.

Baťa bol veľmi múdry človek. V tejto knihe nájdete obrovské množstvo jeho múdrych myšlienok. Nadčasové, stále platné, inšpiratívne.

(SPOILER)
Baťa je pojem. Citace: "Konejme jen takovou práci, která slouží veřejnosti". Jeho myšlenky a činy vybudovaly důvěru a soudržnost lidí, kteří věděli, co dělají, s kým a pro koho.
Co dodat? Inspirovat bude národ, tak dlouho, dokud bude dopřána existence národu. Nějak je, nějak bylo, to by bylo, aby nějak nebylo.
Knižní novinky (1. - 15. 8.)
31.07.2013
Kniha Úvahy a projevy v seznamech
v Mé knihovně | 63x |
Keď som prvýkrát začal čítať túto knihu bol som šokovaný. Šokovaný z odvahy tohto človeka, ktorý z malej dedinky na Morave spravil jedno z najpokrokovejších miest svojej doby. Touto knihou sa mi otvoril nový svet. Svet ľudí, ktorí dokážu konať a výrazne zmeniť svet okolo seba k lepšiemu.