Už žádné plasty přehled
Martin Dorey
MÁTE 2 MINUTY? SAMOZŘEJMĚ, ŽE ANO. Oceány jsou kriticky znečištěné. Musíme je vyčistit a zastavit produkci plastů přímo u zdroje. Známe jednoduchý a účinný způsob, jak na to. Přečtěte si tuto knihu a objevte drobné změny s ohromným celkovým dopadem, které můžete zavést ve svém životě.
Literatura faktu Literatura naučná Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: 2020 , ViaOriginální název:
No. More. Plastic.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Už žádné plasty. Přihlašte se a napište ho.
Vzhledem k tomu, že se v odpadovém hospodářství a zpracování druhotných surovin pohybuji již přes deset let, koukám na ni jinou optikou. Nicméně kladně hodnotím snahu doplnit některé nápady o možnosti v ČR. Každopádně pro úplné lajky to není špatné.
Útlá kniha menšího formátu se spoustou prázdného místa na stránkách, tedy přečtete ji za chvilku. Ideální pro darování někomu ve vašem okolí, kdo nemá moc času a byl by ochoten si něco přečíst na tohle téma. Stručné a přitom obsahuje většinu hlavních témat. Co mohu vytknout, je navrhování rychlých řešení, např. zálohování PET láhví, které v ČR bude drahé (jinde by ty peníze měly vyšší účinnost) a pravděpodobně kontraproduktivní.
Knižní novinky (8. týden)
16.02.2020
Kniha Už žádné plasty v seznamech
Určitě zajímavá kniha ohledně problematiky plastu, která vede k zamyšlení a rozšíří obzory. Přečteno za chviličku a pokud člověk není úplný ignorant, tak si z toho pár věcí odnese.