V Alexandrových službách přehled
Elisabeth Hartenstein
Historický román východoněmecké autorky (nar. 1900) o Alexandru Velikém (356–323 před n. l.) a jeho době zpodobuje na pozadí reálií z období makedonské říše dramatický osud mladého vojevůdce a řady jeho přátel i nepřátel.
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 1982 , Albatros (ČR)Originální název:
Der Schatten Alexanders, 1956
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V Alexandrových službách. Přihlašte se a napište ho.
Kniha V Alexandrových službách v seznamech
Nie je to zlá kniha, mladší čitateľ sa v nej určite nájde. Ale na nejakú historickosť sa úplne nehrá. Popis samotného Alexandra je viac vymyslený a romantický, než historický. Popisy celkovej vojenskej výpravy je pomerne vágny a príbeh sa viac zameriava na pocity a zážitky hlavného hrdinu. O Alexandrovi sa autorka síce vyjadruje pochvalne, ale necítil som z knihy jeho skutočnú veľkosť a militantného génia. Vhodné pre čitateľov v ranej puberte so záujmom o históriu. Ak chcete o Alexandrovi vedieť viac, historicky presne a nepriek tomu beletristicky, tak odporúčam trilógiu od Valerio Massimo Manfredi.