V Brooklynu roste strom přehled

V Brooklynu roste strom
https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88832/bmid_v-brooklynu-roste-strom-a2J-88832.jpg 5 181 181

Román, který byl i zfilmován, vypráví o osudech jedné rodiny amerických vystěhovalců, která se usídlila v newyorské průmyslové čtvrti Brooklynu. Na pozadí epizodických, avšak přitom velmi dramaticky vyhrocených příběhů jednotlivých členů rodiny líčí osudy mladičké dcery, jež svým vzděláním se chce povznést nad úroveň této rodiny.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Družstevní práce

A Tree Grows in Brooklyn, 1943

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V Brooklynu roste strom. Přihlašte se a napište ho.

lencin
29.11.2023 5 z 5

Příběh Fanynky, dívky narozené v Brooklynu na počátku 20.století. Výborné!

CorpseBride
15.09.2023 5 z 5

Chudinská část obyvatelatva na počátku 20. st.. Dojemny, smutny i vesely, lehce predvidatelny, ale to na krase knize nijak neubira. Doporucuji Na zaklade precteni jsem se podívala i na film a tam bylo tedy lehké zklamání.

Janadvorackova
10.06.2023 4 z 5

Příběh ze života chudé rodiny z doby, kdy bylo vše o tolik těžší, respektive ne tak lehké. Přesto si ale hlavní hrdinka a její blízcí dokázali ve všem najít to podstatné. Nemohli jinak. Asi o tom tehdejší život byl.

Dneska už máme jinačí hodnoty, které nás učí mnohdy nepřemýšlet a obklopovat se věcmi a lidmi, které nepotřebujeme. Dbát na malichernostech a duševně upadat z vlastního rozhodnutí. Máme možnost být úplně blbí - to je "pokrok."

Každá doba má něco, ale až možnost srovnání mi říká, jak malicherná jsem. Zajímavé zjištění.
Vezmu si z toho něco, protože můžu?
Nebo se na to ze stejného důvodu vykašlu?

Kniha V Brooklynu roste strom v seznamech