V chapadlech kremelské chobotnice přehled

V chapadlech kremelské chobotnice
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48420/v-chapadlech-kremelske-chobotnice-48420.jpg 5 1 1

Kniha pochází od člověka nanejvýš zasvěceného, od historika, který byl v letech 1990–1992 členem komise vlády ČSFR pro analýzu událostí let 1967–1970, což mu umožnilo proniknout do unikátní sbírky archivních pramenů a dokumentů naší i zahraniční provenience i do dokumentů z osobních fondů A. Dubčeka (záznamy z československo-sovětských jednání). Autor podrobně mapuje vývoj v roce 1968 od vzniku Pražského jara až po jeho násilné potlačení armádami Varšavské smlouvy a události, které nadcházely po srpnu 1968. Zasvěcený text je doplněn řadou fotografií, dobových dokumentů včetně... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V chapadlech kremelské chobotnice. Přihlašte se a napište ho.

edison
21.10.2012 5 z 5

Kniha ,ke které se opakovaně vracím,nejdříve jsem ji objevil v knihovně , a potom jsem si i zakoupil.Srpen 1968 je pro mě ,i když jsem srpen nezažil ,ale jako něco o co jsem se hodně zajímal,už na zákládní škole v hodinách občanské nauky jsem přiváděl moji soudružku učitelku:-))) do ůzkých dotazy typu ,proč jsou ve Znojmě na kruhovém objezdu u okolních domů díry od střelby ze samopalu ,a že ůdajně místní občané na protest proti okupaci přehodili lana přes sochu ruského vojáka na zmiňovaném kruhovém objezdu a snažili se jí odstranit,avšak výstražná střelba do vzduchu a do přilehlích domů z řad Ruských okupantů tento akt odporů zvrátila a díky tomu náš ivan ze samopalem tu stojí ,až podnes.Zkrátka pokud se chcete seriozním způsobem zajímat o srpen 1968 a zkoumat příčiny a důsledky Pražského jara ,neváhejte a čtěte.

Ocenění knihy (1)

2008 - Cena Egona Erwina Kische

Kniha V chapadlech kremelské chobotnice v seznamech