V dešti aneb Co se děje, když prší přehled
Monika Utnik-Strugała
Bojíš se bouřky? Děsí tě hromy a blesky? Řekneme ti, jak vznikají, a zjistíš, kdy jsi při bouřce v bezpečí. A nejen to! Dozvíš se, proč vůbec prší, kde se bere duha či jak se dělá předpověď počasí. Ponoř se do fascinujícího světa meteorologických jevů a uvidíš, že není čeho se bát!... celý text
Literatura naučná Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , PikolaOriginální název:
W deszczu, czyli co sie dzieje, ktedy pada
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V dešti aneb Co se děje, když prší. Přihlašte se a napište ho.
Mám moc ráda déšť, tu vůni, šedivo. A tak mi hned za výlohou knihkupectví psala tahle knížka do oka. Knížka se nám s Bambulkou moc líbila. Akorát textu, psaný čtivě, spousta zajímavostí, které se pojí k dešti, a krásné ilustrace.
Kniha V dešti aneb Co se děje, když prší v seznamech
v Mé knihovně | 1x |
2020 | Potmě aneb Co se děje v noci |
2022 | Špína: Smradlavá historie hygieny |
2023 | Vůně, aneb, Proč všechno voní |
2024 | V dešti aneb Co se děje, když prší |
2023 | Idú Vianoce: Vianočné tradície z celého sveta |
Tady v horách včera během 2h napadlo asi 20 cm sněhu, k tomu ledový fičák, takže kalamita pro silničáře i pro pěší. Číst o dešti, který tady před pár měsíci dost řádil a následné povodně zničily nejen domy, ale i krajinu byla tedy určitá - malá malinkatá - odvaha.
Děti to zvládly nadšeně, protože kniha má zajímavě vybraná témata, jež jsou podnětem zamyslet se, z více pohledů (dospělák řekne komplexně) To je dobře - děti se učí posuzovat, avšak ne odsuzovat. Déšť za oknem a my doma u čaje posloucháme jeho zvuk, nebo při něm usínáme večer v posteli, to je přece ta lepší část na dešti. A voda je potřeba! Bez ní není život, člověk bez ní nevydrží dlouho.
Kniha je přehledná, grafika se moc povedla. Autorský tým by určitě mohl napsat více naučných knih pro děti... O jedné dříve vydané už víme "Potmě...". Kdypak ji asi budeme číst?