V hotelu Bertram přehled

V hotelu Bertram
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445211/bmid_v-hotelu-bertram-2j0-445211.jpeg 4 318 318

Slečna Marplová série

< 11. díl >

Londýnský hotel Bertram je místem, jehož atmosféru se rozhodne po letech znovu vychutnat i slečna Marplová, doufajíc, že čas neubral nic na jeho noblese a eleganci. Záhy však zjistí, že i sem vtrhla moderní doba. A nejen to – tak bystré pozorovatelce neunikne ani houstnoucí atmosféra zločinu, která posléze vyvře v podobě úmrtí hotelového portýra. Nato se objeví inspektor Davy, vyšetřující několik spolu zdánlivě nesouvisejících případů, v nichž figurují i místní hosté – mimo jiné roztržitý kněz Pennyfather, který jednoho dne zmizí z hotelu a po čase je nalezen na venkově v příkopu u silnice s otřesem mozku a děravou pamětí…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

At Bertram's Hotel , 1965


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V hotelu Bertram. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

milary
15.06.2024 audiokniha 4 z 5

Líbilo se mi prostředí i nabídka služeb hotelu Bertram. Nejvíc ty vdolečky. :)
Mně se vlastně dost! líbila i zápletka, byť místy maloučko děravá. A u detektivek Agathy Christie v podání dua Merunková - Brousek nemůže člověk dost dobře plýtvat slovem slabší. Ale přece jen...

Něco mi tam chybělo a něco jakoby přebývalo. Například slečna Marplová byla trochu stínem sebe sama, a nedalo se to svést na pokročilý věk. Bez známého inspirujícího jiskření působilo její obsazení do obvyklé role trochu rutinně. Něco bylo zkrátka divně. V hotelu Bertram i v tomhle příběhu.

P.S. A bez kmínového koláče bych se obešla vůbec... ;)))

Knižní střípky
10.06.2024 4 z 5

Nebudu tvrdit, že tento 11. díl z detektivní série, v níž prim hraje slečna Marplová, je mým nejoblíbenějším dílem. Ano, je to poněkud slabší kousek z pera této královny detektivního žánru, ale stejně to bylo skvělé.


Vesmich
08.06.2024 5 z 5

Při čtení Agathy mám nového koníčka. Přečtu si to, pak si to poslechnu jako audioknihu a pak se na to podívám ve filmu. Rozdíl mezi seriálem a knihou je někdy tak velký, že je to vlastně nový příběh :) V hotelu Bertram to bylo také tak, ale aspoň vrah zůstal stejný.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (11. týden)

08.03.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha V hotelu Bertram v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených503x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených17x
v Knihotéce236x
v Chystám se číst53x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech2x