Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky přehled
Hana Whitton (p)
V královských službách série
< 3. díl
Eliška Přemyslovna v ohrožení! Třetí díl ze série napínavých historických detektivek. Šlechtic Adam ze Zbraslavi je po krátkém pobytu v klášteře opět povolán ke královskému dvoru. O pomoc ho tentokrát požádala jeho chráněnka Alžběta, která se strachuje o život své tety Elišky Přemyslovny. Dvě dvorní dámy za podivných okolností zemřely – a zdá se, že nešlo jen o zločiny z vášně. V královské rodině se totiž rozhořel boj o korunu. Podaří se Adamovi ze Zbraslavi rozplést politické pozadí zločinů a dopadnout pachatele dřív, než sáhne smrt i po samotné Přemyslovně?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky. Přihlašte se a napište ho.
Další díl vyšetřovatele Adama že Zbraslavi mě tolik neoslovil.Nicméně stále je to slušný standard a na odpočinkový poslech fajn.
Tři hvězdičky za čtivost. Zápletka je zajímavá, ale Adam ze Zbraslavi mi přidal s prominutím jako blbec. Aby se musel dozvědět až v cizině, že Jan Parricida je synovec Václava II. mi k němu nesedí. Zvlášť když má blízko k opatu Konrádovi.
Oslovováni královská výsosti či fakt, že snad každý tu umí číst a psát ani neřeším.
V mých očích tato série zaostala za svým potenciálem.
Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)
07.05.2023
Kniha Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky v seznamech
Eliška Přemyslovna, 1292-1330 Habsburkové Lucemburkové Eliška Rejčka (Richenza), 1288-1335
2007 | Anna Česká: Dcera Karla IV. na anglickém trůnu |
2009 | Eliška Přemyslovna |
2006 | Zimní královna |
2011 | Anna Falcká |
2021 | Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka |
Hned na začátku knihy dojde nejprve k jedné vraždě dvorní dámy, která zaslechne něco podezřelého. Vzápětí nato zemře totožným způsobem ještě i druhá dvorní dáma - a k vyšetřování obou případů je povolán Adam ze Zbraslavi, známý již z předchozích dvou dílů této trilogie. Ale najít pachatele plus odhalit pozadí oněch vražd nebude snadné. No a samozřejmě v tom jsou hlavně politické machinace... Kniha se mi líbila stejně jako první dvě, proto opět hodnotím plným počtem a doporučuji především milovníkům odpočinkové četby ;-).