V padesáti na začátku přehled

V padesáti na začátku
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423789/bmid_v-padesati-na-zacatku-Vjz-423789.jpg 4 67 67

Život rozvedené matky s dětmi je jako jízda na lochnesce – krátké vzestupy, prudké pády, jízda bez zastavení stále vpřed, leč v uzavřeném kruhu. Autorka svým typickým humorem vypráví o porevoluční době, kdy jako žena za požadovanou věkovou hranicí solidního uplatnění hledala způsob, jak uživit své tři děti. S časovým odstupem a pod autorčiným úhlem pohledu vyznívají i mnohé nezdary komicky. Především čtenářky, které hledají povzbuzení, pobavení a odreagování od každodenních starostí, by neměly váhat, protože tato knížka je určena hlavně jim. Navíc je vyzdobena půvabnými ilustracemi Terezy Budilové.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V padesáti na začátku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Prim
19.04.2023 2 z 5

Líbilo se mi jak autorka popisuje porevoluční dobu, ale od půlky jsem začala nudit. Pořád jsem čekala co jako bude a ono nic nebylo. A zas tak vtipná mi kniha také nepřišla.

palladium
26.09.2020 2 z 5

Je tam pár míst, kde je kniha neskutečně vtipná a trefná. Jinak je sice zábavná, ale nikoliv dechberoucí. Autorčin pohled na život je vesměs negativní, bere vše tak nějak tragikomicky. Chybí hloubka, popisy citů a hlubších motivací, je to takové klouzání po povrchu.


kudrdlinka
12.02.2020 3 z 5

Já jsem si po pár letech přečetla zase jednu M. Mlynářovou a moc mě teda nenadchla. Vzala jsem si jí i kvůli té padesátce, ale nějak mě neoslovila, chvílema mě opravdu nebavila. Možná to je tím, že se odehrává spíš v devadesátých letech. Hezké je ale vždy motto na konci kapitoly, až na to poslední - do důchodu mám v padesáti, na rozdíl od hrdinky, ještě hodně daleko.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha V padesáti na začátku v seznamech

v Přečtených127x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených2x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit7x