V prázdnotě přehled

V prázdnotě
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477613/bmid_v-prazdnote-qw2-477613.jpg 4 76 76

Probudil se ve spánkové komoře na obrovské vesmírné lodi. Nepamatuje si kdo je, kde je, ani jak se sem dostal. Plavidlo je plné zmrazených mrtvých lidí a on jediný je naživu. Při postupném vybavování si své identity se setkává s nejednou překážkou. Jeho jediným společníkem se mu stává umělá inteligence v lodních počítačích. Ochrání spolu s ní svou loď před nebezpečným polem asteroidů a nevítaným hostem? Na pomoc jim sice vyráží nová loď s posádkou, stihne se k nim ale dostat včas?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V prázdnotě. Přihlašte se a napište ho.

soupik2012
11.12.2024 audiokniha 3.5 z 5

Smíchat několik knížek dohromady a sepsat něco svého? Proč ne. U krimi příběhů je to zcela běžné. Vznikl tak lehce nadprůměrný sci-fi román, který neurazí, ale ani nenadchne. Největší slabinou této knihy jsou jednoduché dialogy, které se hodí do bublin ke komixům, ale pro sepsání knihy, je tento způsob komunikace velmi nedostatečný. Naopak co musím jednoznačně vyzdvihnout, je reálnost děje. Mám ráda příběhy ve kterých nevím dopředu, kdo přežije. To, že mi ve finále bylo trochu lhostejné, kdo přežije právě v této konkrétní knize, se opět vztahuje k těm jednoduchým dialogům, které nedokáží vytvořit správné pouto mezi příběhem a posluchačem. K tomu napomáhá také pouze průměrné načtení této audioknihy, kterou načetl pan Vojtěch Hamerský. A také ne příliš originální ozvučení.

KaMcaS
13.11.2024 3 z 5

Kniha je zajímavým pokusem o meziplanetární dobrodružství, které méně náročným čtenářům nabídne příjemný příběh, ale pro fanoušky žánru sci-fi může působit povrchně a předvídatelně. Přišla mi velmi podobná knize Project Hail Mary a jelikož se jedná o mou oblíbenou knihu, tak bohužel došlo ke srovnávání. Četla se mi místy dobře, ale ničím mě bohužel nepřekvapila ani nezanechala trvalý dojem.

Roushino
16.02.2024 4 z 5

"V prázdnotě". Už jen ten název byla první věc, která mě na knize zaujala. Jakmile jsem se pustil do čtení, nebyl jsem schopen tu knihu položit. Absolutně geniální příběh se skvělou zápletkou, který můžu jenom doporučiit. Má knihovna je plná sci-fi knih a románů, které jsem přečetl, ale "V prázdnotě" je klenot mezi nimi. Skutečně jedna z nejlepších knih, co jsem zatím četl. Nemůžu se dočkat, až vyjde pokračování, které přísahám, že začnu číst okamžitě po vydání :D

Knižní novinky (17. týden)

25.04.2021

Kniha V prázdnotě v seznamech