V šedých tónech (grafický román) přehled
Andrew Donkin , Ruta Sepetys
Barevná komiksová adaptace slavného historického románu. Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Jednoho večera do jejího domova ale vtrhne sovětská tajná policie. Linu, jejího brášku i jejich maminku čeká deportace do pracovních táborů na Sibiři. Dívka musí v nelidských podmínkách bojovat o svůj život i o životy všech, které miluje. Přitom tajně schraňuje vzkazy v podobě kreseb s nadějí, že je jednoho dne někdo objeví a vyjde najevo, jakým peklem si lidé v pracovních táborech museli procházet.... celý text
Literatura světová Komiksy Válečné
Vydáno: 2023 , CooBooOriginální název:
Between shades of gray: The graphic novel, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V šedých tónech (grafický román). Přihlašte se a napište ho.
Komiksová adaptace stejnojmenného románu, která nenechá nikoho chladným.
Původní románovou předlohu jsem nečetla. Ne, že bych nechtěla, jen mi oko, v tomto případě, padlo spíš na komiks.
Vlastně pořád nevím, co bych k tomu napsala. Pořád nedokážu pochopit, jak mohou lidé páchat taková zvěrstva. Jak se v naší historii mohlo něco takového stát.
A i když vím, že komiks nemůže říct tolik, co kniha, pořád toho řekl mnoho. A to všechno je třeba si připomínat, abychom neskončili tak, jako dřív. Aby na světě bylo lépe a abychom rozeznali, když se někteří lidé snaží o to stejné.
Z tohoto komiksu je cítit bolest kterou lidé v roce 1941 a letech následujících zažili. Ruta Sepetys tyto příběhy umí psát a umí se vás dotknout na tom správném místě.
Další její knihy si určitě přečtu, protože to jsou příběhy, které mě zajímají a z pera této autorky mě zajímají o to víc.
Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)
07.05.2023
Kniha V šedých tónech (grafický román) v seznamech
Pro 2. stupeň ZŠ
Skvělá. Moc doporučuji.
PS: Chyběla mi mapa. Když se příběh odehrává v reálném prostředí, vždycky se dívám do mapy, kudy hrdinové putují.