V šedých tónech (grafický román) přehled

V šedých tónech (grafický román)
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510440/bmid_v-sedych-tonech-graficky-roman-Xd6-510440.jpg 5 120 120

Barevná komiksová adaptace slavného historického románu. Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Jednoho večera do jejího domova ale vtrhne sovětská tajná policie. Linu, jejího brášku i jejich maminku čeká deportace do pracovních táborů na Sibiři. Dívka musí v nelidských podmínkách bojovat o svůj život i o životy všech, které miluje. Přitom tajně schraňuje vzkazy v podobě kreseb s nadějí, že je jednoho dne někdo objeví a vyjde najevo, jakým peklem si lidé v pracovních táborech museli procházet.... celý text

Literatura světová Komiksy Válečné
Vydáno: , CooBoo

Between shades of gray: The graphic novel, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V šedých tónech (grafický román). Přihlašte se a napište ho.

michaela.97
23.12.2024 4 z 5

Původní autorčin román jsem nečetla, ale měla bych (chtěla bych). Upřímně jsem čekala, že mě příběh rozloží, ale nestalo se tak, i když jsem tušila, že forma grafického románu bude snesitelnější. Nemůžu ale ani říct, že by to se mnou nijak nehlo.

Grafický román je hrozně hezky zpracovaný. Ty kresby bych si mohla prohlížet donekonečna. Příběh Liny je silný. Určitě si dohledám víc informací o tom, co se dělo. Postavy jsem si uměla živě představit a soucítila jsem s nimi. Nedá se ale dost dobře popsat, co to celé v člověku vyvolává. Věřím, že po přečtení to bude v každém čtenáři vzbuzovat zájem a víc lidí díky tomu bude znát události, které se v Litvě během války odehrály.

bibi.r
18.09.2024 5 z 5

Pro 2. stupeň ZŠ

Skvělá. Moc doporučuji.
PS: Chyběla mi mapa. Když se příběh odehrává v reálném prostředí, vždycky se dívám do mapy, kudy hrdinové putují.

Uma
14.09.2024 5 z 5

Miluji maluji

Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)

07.05.2023

Kniha V šedých tónech (grafický román) v seznamech