V srdci šumavských hvozdů (7 povídek) přehled
Karel Klostermann
Sedm krátkých napínavých povídek z nitra šumavské přírody: Čaroděj, Schovanec, Vodní supové, Nová křídlovka, Červené srdce, Spravedlnost lidská, Vánoce pod sněhem.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V srdci šumavských hvozdů (7 povídek). Přihlašte se a napište ho.
Můj první Klostermann.Zpočátku jsme měla problém s češtinou dané doby, větnými skladbami,které mi místy nedávaly smysl,ale postupně se do toho člověk dostane a četbu si užívá.Jednotliveé příběhy mě natolik okouzlily ,že jsme si na konci říkala,jestli by to ještě nechtělo si nějakého Klostermanna přečíst.
Krásně napsaná kniha. Z každé stránky je cítit spisovatelova láska k jeho milovanému kraji.
Kniha V srdci šumavských hvozdů (7 povídek) v seznamech
Část díla
1955 | Ze světa lesních samot |
1972 | V ráji šumavském |
1941 | Mlhy na Blatech |
1971 | Skláři |
2004 | Erotomanie |
Vynikající povídky, dobová čeština, láska k přírodě, znalost lidských povah, to všechno a jistě je tam i něco navíc co dělá z Klostermanna úžasného spisovatele. A jak už jsem někde napsal, škoda, že jsem jeho knihy objevil tak pozdě. Nej povídky podle mého jsou Vánoce pod sněhem, Nová křídlovka, Vodní supové... , ale dělat žebříček je spíše na škodu.
Edit: V mé knize bylo povídek jedenáct.
Čaroděj
Schované