V tajné službě Koruny české přehled

V tajné službě Koruny české
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539348/bmid_v-tajne-sluzbe-koruny-ceske.jpg 4 117 117

Sto let po zvednutí hladiny oceánů a zatopení světa. Válka mezi Česko-slovenským královstvím a carským Ruskem uvázla na mrtvém bodě. Obě strany dozbrojují, stavějí nové lodě a chystají nové ofenzivy. Česko-slovenský přístav v Drážďanech bublá překotnou aktivitou. Obrovské válečné loďstvo přitahuje nejen dělníky a námořníky, ale také sabotéry a špiony. Svou roli sehrávají i národnostní třenice mezi Čechy, Němci a ruskými přistěhovalci. Zdánlivě nesouvisející vraždy zaměstnanců loděnic přivedou Královskou rozvědku na stopu velkému spiknutí a ředitel Janda posílá do Drážďan osvědčené agenty, Pavla Grecka a jeho ženu Taťánu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V tajné službě Koruny české. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

biki
06.10.2023 5 z 5

Sice kratší, ale neméně poutavý příběh, který se tentokrát odehrává víceméně na jednom místě. Vydařená kombinace špiónské akce a skoro detektivního pátrání prostřednictvím oblíbené dvojice Pavla Grecka a Taťány, zahrnující také mimo jiné zcela unikátní způsob Taťánina útěku z rukou padouchů. Domnívám se, že tako kniha také velmi dobře doplňuje a dokresluje obraz světa, který pro nás autor vytvořil.

Pampalini
23.07.2023 4 z 5

Malá odbočka ve výborně fungujícím světě. Tentokrát se jedná o spiknutí a odhalení zákulisí, ve srovnání s předchozími díly se jedná o komornější vyprávění. Taťána a Pavel si takový příběh zaslouží. Je tady méně politiky a více akce. Příjemné spestření.


Fifineek
26.12.2022 5 z 5

„Nikdo nechce loď pojmenovávat po králi, co se utopil.“

Po společné akci na Islandu se Taťána vydává se svým manželem Pavlem Greckem, agentem Tatranem, na špionážní akci do Drážďan. V Drážďanech kotví část Česko-slovenské flotily, která má být vybavena novými lodními radary, které jsou pro nadcházející bitvy království klíčové.
Vše se ale změnilo po nedávné nehodě v továrně v Dolním Semerovci, kde se tyto radary vyráběly. Jednalo se ale opravdu o nehodu nebo atentát? S tím mají pomoci právě špioni Tatran a Aurora.

V tajné službě Koruny české je výplňový díl, jehož děj se odehrává mezi 2. a 3. dílem série. Oproti dalším dílům je to opravdu jednohubka, kterou jsem měl přečtenou během chvilky. V knize je akce, napětí, hlášky ale hlavně moji oblíbení špioni. Líbí se mi, že se děj odehrává zase někde jinde, a to sice na německém území Česko-slovenského Království. Oproti předchozím dvěma dílům jsem nenarazil ani na žádné chyby či překlepy, což mě dost potěšilo! Těším se, až se s dvojicí setkám v dalších dílech série!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha V tajné službě Koruny české v seznamech

v Přečtených166x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených10x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x