V žáru Afriky přehled
Francesca Marciano
Příběh mladé ženy, která v horkém srdci Afriky nalézá nový život. Hlavní hrdinka, mladá Italka Esmé, dcera známého básníka, žijící v nonkonformním světě bohémského otce, se po jeho smrti odhodlá k radikální změně. Odjíždí do africké Keni, aby zde našla samu sebe. Okouzlena exotickou krásou africké přírody, jednoduchým a přitom plným životem, se rozhodne zůstat. Prožívá romantický milostný vztah s místním lovcem a pomalu se odpoutává od minulosti. Nečekaně však podlehne fascinujícímu a charismatickému válečnému zpravodaji, který jí ukáže jinou podobu Afriky - svět krutosti, chudoby a beznaděje. Esmé poznává, že sama před sebou neunikne a že se musí rozhodnout.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2007 , AlpressOriginální název:
Rules of the wild / Cielo scoperto, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V žáru Afriky. Přihlašte se a napište ho.
Nejdříve jsem si myslela, že to bude "červená knihovna" na léto, ale ono to tak tak úplně nebylo a kniha mě zaujala. Je to nejen o vztazích, hledání sebe sama, ale i o Africe.
Po počátečním tápání jsem byla ve finále docela spokojená. Kniha rozhodně není červenou knihovnou, spíš sondou do nepříliš spokojeného života hlavní hrdinky, která se vlastně celou knihu hledá. Výborná oddechovka na dovolenou.
Kniha V žáru Afriky v seznamech
Přesto, že je v knize láska Esmé ke dvou mužům, tak opravdu má daleko do tzv červené knihovny. Ale pokud se začtete je zajímavá. Ukazuje, že život v Africe není jednoduchý.