Vajce a ja přehled

Vajce a ja
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354947/mid_vajce-a-ja-0GD-354947.png 4 2967 2967

Humorný i vážny príbeh mladej ženy, ktorú mama učila, že najdôležitejšou úlohou manželky je postarať sa, aby bol jej muž vo svojej práci šťastný.

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Mladé letá

The Egg and I, 1945

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vajce a ja. Přihlašte se a napište ho.

maja2712
01.11.2024 5 z 5

Poslouchala jsem na ČRo. Taťána Medvecká naprosto skvělá, nejen díky ní, ale především díky autorce jsem každou kapitolu poslechla aspoň 10x. Živě jsem viděla všechny ty události, které Betty McDonald potkaly a které s neskutečným nadhledem uměla po letech zaznamenat do knihy. Přemýšlela jsem, jestli čas vše obrátil do nadhledu nebo nadšené naivní mládí umí spoustu příhod s úsměvem na rtu přejít. No to už mi zůstane asi tajemstvím. Ve své knihovně jsem se na tenhle skvost dívala celých 30 let. Když já se asi trošku bráním těm vychvalovaným knihám, anebo si prostě musela počkat na správný čas.

Zuzafischi
16.10.2024 5 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu. Úplně mi to zlepšilo náladu, trochu mi to připomínalo ženského Jamese Herriota. Život na vesnici, farmáři, jeden charakter zajimavější než druhý a všechno s nadhledem a strašně vtipně vyprávěné. Rozhodně se ke knize ještě někdy vrátím.

Alma-Nacida
07.10.2024 4 z 5

Manžel na pěst, spartánský dům, plno slepic a ujeté sousedky kdesi mezi lesy a k tomu obdivuhodná schopnost dělat si (nejen) ze sebe srandu. Číst to úplně sranda není, je to takový křivý úsměv skrz slzy, se mi zdá. Neměla to Betty lehké.
Celkem tři a půl hvězdy.

Kniha Vajce a ja v seznamech

v Přečtených4 776x
ve Čtenářské výzvě1 022x