Valentýnské prokletí přehled
Jodi McAlister
![Valentýnské prokletí Valentýnské prokletí](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364348/bmid_valentynske-prokleti-rg0-364348.jpeg?v=1539064988)
Valentýnské prokletí série
1. díl
Nečekejte zamilovanou romanci. Z tohoto příběhu vás bude mrazit! Perla Linfordová se narodila na Valentýna. A není u nich ve škole sama. Jsou čtyři a každý z nich dokáže dělat velmi zvláštní věci. Když po jednom z nich začnou jít podivné bytosti, začne Perla zjišťovat proč. A to za pomoci Finna Blacka – kluka, které nemůže vystát. Pokud chce ale zachránit sebe a své spolužáky, bude muset hodit nesnášenlivost za hlavu. Jen společně s Finnem má totiž proti temným silám alespoň nějakou šanci…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Fragment (CZ)Originální název:
Valentine, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Valentýnské prokletí. Přihlašte se a napište ho.
![JaneAgny JaneAgny](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/30293/m_sheepy-KJC.jpg?v=1672147106)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Tak tohle bylo velký špatný. Nechala jsem se zlákat obálkou a anotaci, ale obsah je jedno velké "au". Začátek byl poměrně zajímavý, ale postupně kvalita upadá. Zpracování Knihy je pro děti, 12+, hlavní hrdinka ke na facku, myslí si jak není nejlepší ale přitom vlastně nic nedělá, jen se všemu diví a pořád si stěžuje. Děj je nezajímavý, nudný, a to až tak, že jsem skončila někde v půlce, protože mě konec absolutně nezajímal. 1* snad jen za světle chvilky, kdy některé stránky budily napětí ale bylo jich zoufale málo.
![ElessaRiverbow ElessaRiverbow](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/321251/m_elessariverbow-TT6.jpg?v=1605135346)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha, co mě velice mile překvapila. Bylo to neskutečně čtivé a už po pár stránkách jsem byla v příběhu naprosto ponořená. Sem tam mi to přišlo na mě až moc young adult a množství zkratek jako WTF nebo OMG mě vyloženě štvalo. Hlavní postava Perla byla úžasná, rychle jsem si jí zamilovala, i přes její posedlost Cardym na začátku. Finn byl taky skvělý a romantickou hate-love romantiku mezi nimi jsem si užívala. Trochu mě zklamal konec, který byl strašně rychlý.
Knižní novinky (29.1. - 11.2.)
29.01.2018
Kniha Valentýnské prokletí v seznamech
v Mé knihovně | 119x |
No úplně nevím jak začít... Knížka byla čtivá, zápletka zajímavá a v podstatě velmi jednoduchá. Konec byl pro mě velice uspěchaný a tak nejak mi zkazil celkový dojem a nejsem si úplně jistá jestli se mi kniha nakonec líbila nebo ne.
Ještě musím poznamenat, že množství WTF bylo trochu prehnane.