Válka & vzpomínky přehled

Válka & vzpomínky
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13477/bmid_valka-a-vzpominky-mDX-13477.jpg 5 22 22

Druhá a závěrečná část Woukovy válečné ságy. Autor pokračuje v líčení životních peripetií členů rodiny, především kapitána Victora Henryho, jeho manželky a dětí, ale také řady jejich známých a přátel. Děj se odehrává nejen v Americe, ale i na bojištích Evropy a na hladině Pacifiku a jedna z epizod zavede čtenáře i do Prahy a do Terezína. Autor, který jako válečný hrdina popisuje autentické události z vlastní zkušenosti, nechává ve své knize vystupovat také řadu historických osobností, jakými byli Roosevelt, Stalin nebo Churchill a Hitler, dovádí v závěrečné části knihy životní příběhy svých protagonistů až do konce nejhorší války v dějinách lidstva.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art

War and Remembrance, 1978

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka & vzpomínky. Přihlašte se a napište ho.

Ilona70
31.10.2024 5 z 5

Nejdřív jsem viděla seriál Vichry války a byla nadšená, přečetla jsem si knihu a chtěla vědět jak to bude dál. Jenže, jak je u nás dobrým zvykem, Válku a vzpomínky nelze sehnat, nikdo ji nevydává, přestože v antikvariátech, když se objeví, stojí i 2000,-. Tak jsem shlédla seriál, tentokrát bohužel s titulky (což nemusím) a byla dost zklamaná. Většina herců byla vyměněna, představitel titulní role zestárl tak, že už mu tu novou lásku a plánování děti nevěříš. Konečně jsem sehnala knihu a byla odměněna. Wouk opět napsal skvost!

Hloupejhonzacz
26.07.2020 5 z 5

Vyníkající, vyníkající a vyníkající

Zdero
11.11.2019 5 z 5

Skvělé pokračování předchozí knihy Vichry války - nelze nepřečíst :-)))

Kniha Válka & vzpomínky v seznamech

v Mé knihovně36x