Válka krys přehled
David Lea Robbins
Mladý ruský ostřelovač je pro ostatní spolubojovníky hrdinou. U Stalingradu zakládá ostřelovačskou školu, v níž školí muže i ženy v likvidaci protivníka na velkou vzdálenost. Německá armáda se rozhodne čelit tomuto nebezpečí vysláním svého nejlepšího střelce s úkolem zlikvidovat svého ruského protivníka...
Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: 2000 , BB artOriginální název:
The War of the Rats, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka krys. Přihlašte se a napište ho.
Nemohu si pomoci, ale stejně jako u filmu jsem fandil německému odstřelovači. Podotýkám, že nejsem sympatizant nacismu. Zkrátka mi byl tak nějak sympatičštější.
Byť tuto tématiku nemusím, tak se mi kniha překvapivě dobře četla. A protože se mi i svým příběhem hodila do letošní čtenářské výzvy, tak jsem se do toho pustila a musím říct, že jsem byla překvapena. Asi občas nezaškodí přečíst si i něco z doby, kdy to nebylo úplně nejrůžovější.
Kniha Válka krys v seznamech
druhá světová válka (1939–1945) Rusko odstřelovači, snajpři východní fronta (2. světová válka) válečné romány
V probíhající bitvě o Stalingrad se odehrává i souboj dvou elitních odstřelovačů a vítěz může být jen jeden. Děj je popisován z pohledu německé i ruské strany. Kniha je kvalitně zpracovaná, podrobně je popsáno prostředí zničeného města, ve kterém se obě strany snaží udržet své pozice. V závěru se dozvídáme, jak duel dopadl, ale osudy hlavních postav zůstaly otevřené.