Válka na Ukrajině – předběžná zpráva přehled

Válka na Ukrajině – předběžná zpráva
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496238/bmid_valka-na-ukrajine-predbezna-zprava-Amj-496238.png 2 11 11

Válka na Ukrajině zásadně změnila situaci nejen v této těžce zkoušené zemi, ale i v Evropě a ve světě. Dnes již můžeme oprávněně říci, že zásadně změnila i situaci v České republice. Tragický vývoj naplnil naše varování, že přetahovaná o Ukrajinu v minulých letech byla velmi nebezpečnou hrou, že bylo nezodpovědné Ukrajincům slibovat vstup do západních organizací, který Západ není ve skutečnosti připraven uskutečnit, zatímco Rusko zuřivě signalizovalo červené čáry a hrozilo odvetou. Ta nejhorší naše očekávání se bohužel naplnila. To, co se na Ukrajině dnes děje, je tragédií pro tuto zemi, ale i pro Rusko a celý region a jeho obyvatele. Je pouze na odpovědnosti a realismu politiků a jejich schopnosti vzít si z dnešní lekce si správné ponaučení. Tomu se snažíme napomoci i touto knihou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka na Ukrajině – předběžná zpráva. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

hanak_v_exilu
20.05.2024 4 z 5

Je potřeba podotknout, že sborník vyšel v květnu 2022. To byla doba, kdy hlavní starostí Západu byla obava, aby Rusko válku neprohrálo drtivě, ale jen přijatelně. Počítalo se s jeho ekonomickým zhroucením, následovaným pučem a možnou fragmentací na menší územní celky. Příspěvky tomu odpovídají. Žádný nepředpovídá dlouhou válku, vzdáleně podobnou pozičním bojům ve Flandrech, ani neklade důraz na ekonomiku a mobilizační potenciál znepřátelených států. Na jednu stranu je to pochopitelné, ale na tu druhou už publikace ztratila hodně ze svého významu. Teď slouží především jako připomínka toho, jak moc se situace za ty dva roky změnila.

Gambit12
02.07.2022 5 z 5

Sborník textů, vyznačující se především realistickým pohledem, což je vzácné v době plejády emotivních prohlášení a naivně idealistických postojů západních elit (které v současnosti bolestně postrádají osobnosti světové diplomacie typu Henryho Kissingera) k celé situaci na Ukrajině, nejen na momentální dění, ale převážně na důsledky, které tato tragická situace bude mít pro Evropu a pro celkové geopolitické uspořádání, rovněž na náklady této války, které nevyhnutelně pro naši zemi vyvstanou, s celkovým apelem na nutnost co nejrychlejšího zastavení bojů a organizaci mírových jednání.


Spid
22.06.2022 5 z 5

IVK vidí věci takové, jaké jsou! A nebojí se na ně upozorňovat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Válka na Ukrajině – předběžná zpráva v seznamech

v Přečtených10x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x