Válka starého muže (2021) | Databáze knih

Válka starého muže přehled

Válka starého muže
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533579/bmid_valka-stareho-muze-65e633a25d980.png 4 215 215

Koloniální války série

1. díl >

Když člověk konečně dosáhl hvězd, zjistil, že jen málo planet je vhodných k životu a že ve vzdáleném vesmíru zuří o každou z nich krvavá válka mezi mnoha technicky vyspělými rasami. Přestože člověk nepatří mezi ty nejrozvinutější, již desetiletí zuřivě a neúprosně bojuje daleko od domova, aby samotná Země zůstala v bezpečí. Většinu zdrojů ovládají Koloniální obranné síly, ke kterým se může přidat každý, jehož pozemský čas se naplnil. KOS nestojí o mladé lidi, chce již zkušené a vyspělé jedince, kteří se po odchodu ze Země již nikdy na rodnou planetu nevrátí. V bojích si odslouží dva roky, a pokud přežijí, mohou se usadit na jedné z těžce získaných planet. John Perry se rozhodne využít nabízené příležitosti. Myslí si, že ví, co ho čeká. Ale opravdový boj, světelné roky od domova, představuje jeho nejhorší noční můry, a to, co se z něho stává, je ještě mnohem děsivější.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: audiokniha , Audiotéka

Old Man's War, 2005

Interpreti: Petr Neskusil

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka starého muže. Přihlašte se a napište ho.

toni-az
09.02.2025 5 z 5

Moc jsem nevěděl, co od toho čekat, ale nakonec se z toho vyklubala pěkná military scifi se zajímavými postavami, motivacemi, popisy bojů i mimozemšťanů a twisty. Hodně pěkná knížka, už jsem zvědav na další díl.

Rousal
04.10.2024 5 z 5

Miluju tuhle sérii. První trilogie je pro mě ale Sci-fi s velkým S.

ludek.n
18.03.2024 4 z 5

Poté, co se lidstvo vydalo ke hvězdám, stalo se i jednou z válčících stran ve vesmírném konfliktu, v němž nejde o nic méně než o planety, vhodné k osídlení. Boj je brutální a neúprosný. John Perry ve svých pětasedmdesáti napřed navštívil hrob své ženy a potom narukoval do Koloniálních obranných sil, aby se na této válce podílel. John Scalzi, jak připomíná noticka na obálce, následuje tradici Roberta A. Heinleina a jeho Hvězdné pěchoty. Činí tak v duchu velkého mistra, ale je přitom dostatečně sám sebou, aby to nebyla jen obyčejná kopírka. Tam, kde Heinlein používal technokratickou psychologii velkých slov, pojmů a myšlenek, Scalzi nasadil emoce, lehkost a nadhled. Jeho Válka starého muže má drive a solidní odpich, zrychlení přitom udržuje konstantní od začátku až do konce. Sarkastické hlášky koření vojenský dril a dokáží udržet hladinu čtenářových endorfinů na vysoké úrovni, i když se zrovna nebojuje. Kniha se čte nadmíru dobře, nikde neškobrtá ani se nezastavuje. Těším se na další pokračování.

Kniha Válka starého muže v seznamech

v Mé knihovně67x