Dcera vandrovní apatykářky přehled
Iny Lorentz
Vandrovní apatykářka série
< 4. díl
Finále tetralogie o vandrovní apatykářce nás zavede do Benátek a posléze i do Svaté země, která je v pol. 18. století součástí Osmanské říše a vládne jí turecký sultán. Expedice plná nebezpečí připraví Leně, dceři vandrovní apatykářky, i knížeti Friedrichovi četná dobrodružství a také je velmi sblíží. Zejména poté, co je Friedrich odkázán na Lenino léčitelské umění, kterému se naučila od své matky Kláry.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
Die Tochter der Wanderapothekerin, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera vandrovní apatykářky. Přihlašte se a napište ho.
Dočetla jsem poslední díl série o vandrovní apatykářce a jsem spokojená. Duo autorů pod jménem Iny Lorentz píše tradičně skvělé, historicko- dobrodružné příběhy a i tentokrát tomu nebylo jinak. Zavítala jsem s hrdiny do Benátek i do Svaté země a spoluprožívala jejich zážitky při putování. Čtení mě bavilo, příběh je napsán velmi poutavě a čtivě.
Tento díl mě bavil ze začátku ,pak už mě to přišlo zbytečně zdlouhavé ,místy jsem se nudila. Pro mě nejslabší díl.
Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)
19.05.2024
Kniha Dcera vandrovní apatykářky v seznamech
2006 | Kočovná nevěstka |
2007 | Křesťanská otrokyně |
2007 | Markytánka |
2010 | Dcera kočovné nevěstky |
2015 | Zlatý břeh |
První díl série mě docela bavil, takže jsem si říkala, že by bylo fajn dočíst i poslední díl série.
Celá série je na jedno brdo. Knižní hrdinové prožívají svůj neuvěřitelný život na historickém pozadí.
Čte se to dobře, ale je to předvídatelné. Taková důchodcovská knížka.