Láska vandrovní apatykářky přehled
Iny Lorentz
Vandrovní apatykářka série
Durynsko na počátku 18. století. Těhotná Klára vede se svým manželem Tobiasem a jejich tříletým synem Martinem spokojený život v Königsee. Náhle se dozví, že byl na své cestě zatčen a uvězněn jeden z vandrovních apatykářů jejího tchána, laboranta Rumolda Justa, kvůli podezření, že svými léky zavraždil starostu Rübenheimu. Jako domnělý výrobce osudného léku je uvězněn i Tobias. Klára tak musí nejen udržovat v chodu rodinný podnik, ale chce-li zachránit Tobiase, rovněž odhalit intriky kolem vraždy rübenheimského starosty… Druhý díl úspěšné historické série.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2022 , Ikar (ČR)Originální název:
Die Liebe der Wanderapothekerin, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska vandrovní apatykářky. Přihlašte se a napište ho.
Druhý díl o Kláře byl od první stránky až do posledního napínavější než první.Je to pěkná série.
Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)
13.11.2022
Kniha Láska vandrovní apatykářky v seznamech
18. století léčitelství intriky rodina historické romány
2006 | Kočovná nevěstka |
2007 | Křesťanská otrokyně |
2007 | Markytánka |
2010 | Dcera kočovné nevěstky |
2015 | Zlatý břeh |
První díl se mi líbil moc. A bylo to asi i tou nekomplikovaností děje, nebylo zde přehnané množství postav. Těšila jsem se i na druhý díl. A ten pro mě byl už trošku zklamáním.
Děj neubíhal tak svižně, byl místy chaotický, moc cestování - tam a zase zpátky, jednou jsou postavy tady, za chvíli zase tam. Příliš velké množství všelijakých postav, až jsem se v tom ztrácela. Mocenské boje, to mě nebavilo.
Bylo to takové neuspořádané, místy chaotické, zbytečně natahované, překombinované. Často jsem se na čtení nedokázala soustředit.
Další díl si asi přečtu, ale za delší dobu.