Vandry s bejkem přehled
Jan Vlasák
První vydání legendární prvotiny cyklodobrodruha Honzy Vlasáka. Kniha se stala pojmem a "Bejk" známým mezi cykloturisty. Autor mezi tím napsal mezitím i další knihy.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vandry s bejkem. Přihlašte se a napište ho.
Hodně popisné a "skákavé". Autor plynule navazuje jeden zážitek na druhý, aniž by mezi nimi byl nějaký smysluplný přechod. Čtenář se pak v textu trošku ztrácí a chvíli trvá, než si uvědomí, že autor už zase píše o něčem jiném. Jinak je to ale cykločundrácký deník, takže paráda. :-)
Já se bohužel nepřidám k vysokému hodnocení ostatních čtenářů. Tyto typy knih mám moc rád a již jsem jich několik četl, ale tato mě nezaujala. Na vině je zejména způsob psaní Honzy Vlasáka - píše v krátkých, často úsečných větách a je to absolutně nečtivé. Obsah je celkem zajímavý, ale v kombinaci s již zmíněným stylem vyprávění pro mě nudný. Škoda, přesně takovýmto dobrodruhům fandím.
Kniha Vandry s bejkem v seznamech
cestopisné příběhy cyklistika cestopisy cyklotoulky, cykloturistika kolo, bicykl české cestopisyAutorovy další knížky
1990 | Kuchařka pro zaměstnaného muže |
2005 | Vandry s bejkem |
2007 | Ze života cyklotrempa |
2010 | V Albánii nejsou lvi |
2007 | Tenkrát na východě |
Stylem psaní mě Jan Vlasák vtáhl do děje - být s ním on the road bylo moc fajn.