Vánoce mám rád přehled
František Nepil
Všichni ti, kdo se už nemůžou dočkat předvánoční a vánoční nálady spojené s nejkrásnějšími svátky roku, jistě ocení tento výbor z textů Františka Nepila, který obsahuje vánoční fejetony známé z rozhlasových Dobrých jiter, vánoční pohádky z pohádkových knížek a další vánoční příběhy plné autorovy nezaměnitelné poetiky. Věděli jste, že správné vánoční cukroví musí být oštípané, ozívané a ohřímané? Co by měl Ježíšek vnuknout členům zákonodárných sborů? Jak se správně rozbaluje vánoční dárek, aby měl radost dárce i obdarovaný? Nádhernými ilustracemi doprovodil Karel Franta.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoce mám rád. Přihlašte se a napište ho.
Pohlazení po duši, vzpomínky na dětství a kouzlo vánoc strávených s mými nejbližšími a nejdražšími. To je něco tak kouzelného a laskavého, až se dušička tetelí blahem :)
Letos jsem si knihu koupila jako audio, a chystám si z toho udělat novou vánoční tradici- poslouchat ji u pečení cukroví a vánoček.
Kniha Vánoce mám rád v seznamech
2001 | Já Baryk |
1986 | Kolik je na světě krás |
1987 | Pět báječných strýčků |
1983 | Dobré a ještě lepší jitro |
2007 | Střevíce z lýčí |
(SPOILER) Jeden z nejoblíbenějších spisovatelů. Citace: "Toho druhého nejčastěji připravíme o radost tím, jak dárky od něho neumíme přijímat. Přijmout dárek je podobné umění jako balet, rozhoupání zvonů nebo přijímání do šlechtického stavu."
PS: Vládní dárky, které nám vláda průběžně rozdává, vzbuzují rozpady, zda černého humoru nebylo již dost, opakovaná sranda už není srandou, ale za to někdo se smát může tak , až se za břicho popadá, ten to spolu s vládou vyhrává.
Nepila doporučuji ,/ od něho každý načerpá energie tolik, kolik je třeba a nic neúčtuje, aby národ nezašel na úbytě, v důsledku nezájmu./