Vánoce ve skotské vesničce přehled

Vánoce ve skotské vesničce
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545260/bmid_vanoce-ve-skotske-vesnicce.jpg 4 15 15

Na Skotské vysočině existuje rezort, kde se dají slavit Vánoce po celý rok. Výzdobu má na starosti lektorka výtvarných kurzů Holliday, která tam i bydlí a Vánoce jednoduše miluje. Jenže majitel se rozhodne chátrající areál prodat. Vážný zájem projeví Damon, který má na rezort ty nejhorší vzpomínky, a proto z něj chce udělat moderní hotel. Holliday jeho plány prokoukne a snaží se mu zprvu pobyt znepříjemnit. Když neuspěje, ve spolupráci se svými kolegy a přáteli naopak udělá vše pro to, aby Damonovi rezort přirostl k srdci takový, jaký je. Zamiluje si Damon i Holliday?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Cosmopolis

Christmas Secrets in the Scottish Highlands, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoce ve skotské vesničce. Přihlašte se a napište ho.

Jane2016
předevčírem 4 z 5

Jelikož už za okny párkrát sněžilo, začínám v sobě pociťovat takový ten hřejivý pocit, že přichází Vánoce. A není nic lepšího než si v tomto období přečíst knížku s vánoční tématikou! Tentokrát jsem tedy sáhla po Vánocích ve skotské vesničce a udělala jsem jedině dobře!

Knížka totiž byla krásná. I když v sobě nesla místy trochu smutnější tématiku - ztrátu blízkého, tak mně ve výsledku naplnila jen tím dobrým. Můžete se těšit na témata jako je rodina, blízcí, kamarádi nebo láska.

Je to zkrátka taková ta oddechovka se kterou si zalezete pod peřinu a nemusíte řešit problémy okolního světa, protože během čtení zapomene na všechno a totálně se ponoříte do příběhu.

Pokud tedy hledáte odpočinkové čtení, které Vás naladí na vánoční atmosféru, tak určitě můžu tuto knížku jen doporučit! A přijde mi ideální i jako dárek pod stromeček.

Sečteno podtrženo, ideální oddechovka, kterou nemůžu hodnotit záporně.

babystar
18.11.2024 3 z 5

Vánoční příběh o tom, jak se lidé vyrovnávají se vzpomínkami na ztrátu blízkého člověka. Je to příběh předvídatelný, ovšem nevím, zda bych v takovém rezortu chtěla trávit dovolenou. Ta atmosféra byla tak "domácká", že mi to bylo až nepříjemné. A jak se všichni nepříjemní lidé napravili, bylo až nepřirozené. Na mne to bylo příliš přezdobené a přeslazené. Autorka tím určitě chtěla podtrhnou kouzlo vánoc a já jsem asi zrovna na takovou "slaďárnu" neměla náladu.

luculi
17.11.2024 4 z 5

Asi začínám chápat, proč je spousta čtenářů zblázněná do tohoto typu čtení. U mě se teda o takovém poblouznění mluvit nedá, prostě tento žánr a knihy beru s rezervou (skepticizmem neromantika), ale byla jsem vážně spokojená. Já to spíš beru jako pohádku v realitě.

Samozřejmě vztahová část je vždycky jasná. Už při prvních stránkách vám bude jasné, kdo se bude párovat. Jen nikdy není jisté, jak ta cesta bude probíhat. Jednoduše nebo s problémy, bude hodně trnitá, jako na houpačce? A tak to vlastně začíná. Holliday (jaký to další zvláštní smysl pro humor dát někomu takové jméno vedle názvů jako Christmas Village, Christmas Rezort, kocoura Frostyho, psa Clause atd.) se zprvu snaží zachránit rezort, kde žije a pracuje, tím, že chce dělat naschvály jeho možnému novému majiteli. Než zjistí, že by měla dělat pravý opak, aby ho přesvědčila.

Potud je všechno jasné. Včetně některých tajemství a zlomených srdcí. Jediné, co vlastně kromě vztahu obou postav budete sledovat, je budoucnost rezortu. Tady si totiž nikdo nemůže být jistý až do samého konce, jak to vlastně dopadne. A že docela překvapivě.

Kniha je velice jednoduchá, s pár stránkami, které zvládnete přečíst za jediný den. Postavy jsou milé a sympatické. Co se vám tu budu nějak rozvláčně rozepisovat. Nikoho asi nepřekvapí jaké oddechové čtení to je. Body navíc pro mě jsou za to, že i když autorka to nevede jako sérii a její knihy na sebe vyloženě nenavazují, její postavy se potulují ve své blízkosti, žijí v jedné vesnici a jejím okolí a tak při čtení můžete narazit na některé staré známé z jiné knihy. A to mě baví...

Romantický útěk do zasněžené krajiny plné kouzel a lásky

20.10.2024

Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)

13.10.2024

Kniha Vánoce ve skotské vesničce v seznamech

Vánoce Skotsko romantika

2023  82%Vánoce na skotském hradě