Vánoční Jedlička přehled

Vánoční Jedlička
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526302/bmid_vanocni-jedlicka-655354aa998d3.jpg 4 9 9

Vánoční příběh z pera osvědčené autorky dětských knih o skřítkovi, kterého si rodina Mráčkových donesla domů spolu s vánočním stromečkem. A děti mu daly jméno Jedlička. Nejen proto, že se k nim dostal s vánoční jedličkou, ale také proto, že je to náramný jedlík. A taky vykuk všemi mastmi mazaný, se kterým děti zažijí různá dobrodružství. Kniha je určena jako první čtení, lze ji ale nabídnout i předškolákům ke čtení s (pra)rodiči. Kniha je určena dětem od 4 do 9 let.... celý text

Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Portál

Vánoční Jedlička, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoční Jedlička. Přihlašte se a napište ho.

broskev28
02.08.2024

Každé Vánoce se snažíme představit dětem, ale někdy i dospělým, v naší knihovně knihu s vánoční tematikou. Loni to bylo Vánoční prasátko, letos se chystáme na nejnovější knížku zkušené dětské autorky Z. Pospíšilové.
Pro šikovného školáka možná první čtení, ale pro většinu dětí spíše druhé či třetí – stále platí velká písmena, širší řádkování a hojnost obrázků, ty se opravdu povedly. Kouzelné Vánoce u Mráčků, se Samem a Dorkou, určitě malé čtenáře potěší minimálně stejně jako mě. Já bych sice skřítka pojmenovala Jedlíček a možná bych mu malounko poradila ohledně stravovacího kouzlení, ale rozhodně bych neměnila krásné doprovodné ilustrace.
Úplně vidím, jak tuhle knížku vybalí nějaký malý čtenář z vánočního papíru a hned na Štědrý večer, nejpozději na Boží hod se spolu s rodiči a sourozenci začtou a ponoří do příběhu vánočního skřítka a jeho kamarádů . . .

Kniha Vánoční Jedlička v seznamech