Vánoční vyznání přehled

Vánoční vyznání
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546582/bmid_vanocni-vyznani.jpg 5 4 4

Ve snaze zachránit své manželství se Natasha a Rob vydají na dovolenou na Maledivy. Romantická idylka ale netrvá dlouho, cestou domů se navíc ztratí milovaná hračka jejich dcery – plyšová kravička. Natasha se o pomoc obrátí na sociální sítě a hračka se zázračně najde, jenže tou dobou už míří v batohu svého nálezce do Nepálu. Tajemný dobrodinec slíbí, že se kravička bude z výletu pravidelně hlásit, a Natashe začne být tenhle cizinec na druhé straně světa stále bližší. A pak se z hor náhle ozývat přestane...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Christmas Postcards, 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoční vyznání. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

kristy.books
13.12.2023 5 z 5

Vianočné pohľadnice nie sú typický vianočný príbeh, aký by ste podľa obálky asi čakali (Vianoce sa tu vyskytli naozaj len v pozadí), ale v tomto prípade mi to nevadilo, pretože mi to vynahradil samotný príbeh, ktorý sa mi veľmi páčil. Stratená obľúbená hračka malého dievčatka, cestovanie po Nepále, prelínanie minulosti s prítomnosťou, druhá šanca... malo to svoje čaro.

Natasha bola milujúca mamička, ktorá by pre svoju dcérku urobila prvé i posledné. Mabel bolo rozkošné trojročné dievčatko, ktoré som si hneď obľúbila. Jej manželstvo však prechádzalo krízou- nedarilo sa im počať druhé dieťa, manžel bol neustále preč a ona mala pocit, že pred ňou niečo tají. Aj ja som z neho mala zmiešané pocity a bola som veľmi zvedavá, čo sa o ňom nakoniec dozvieme a či bol môj inštinkt správny. Natasha sa neraz cítila osamelá, dosť sa trápila a ja by ju najradšej objala. Dúfala som, že sa jej podarí nájsť jej šťastie.

Duffy bol tiež sympaťák a má za mňa plusové body za to, ako sa Mabel snažil pomôcť, aby jej nebolo tak smutno za milovanou hračkou. To, čo pre ňu robil, hoci v takých náročných podmienkach, bolo krásne. Páčilo sa mi, že prostredníctvom neho sme mohli nahliadnuť do života horolezcov a sprevádzať ho počas jeho cesty na Annapurnu. Bolo to zaujímavé spestrenie celého príbehu, aj keď často docela emotívne, vzhľadom na to, čo počas putovania zažíval. Držala som mu palce, aby sa mu podarilo preniesť sa cez minulosť a začať odznova.

Romantická linka bola v podstate dosť jemná, no zároveň tu zohrávala dôležitú úlohu. Nešlo o romantiku ako v iných knihách, naši hrdinovia boli od seba takmer celý čas vzdialení tisícky kilometrov, no napriek tomu tu bola cítiť láska.


Související novinky (2)

Prostě já, Bouře a běs a další knižní novinky (41. týden)

06.10.2024


Beren a Lúthien, Láska z jiného života a další knižní novinky (47. týden)

19.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vánoční vyznání v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce68x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech3x