Místo nejtemnější přehled
Amanda Quick (p)
Odvážná Concordie přijme místo domácí učitelky a na odlehlém místě pečuje o čtyři osiřelé dívky, jež si ihned oblíbí. Avšak vytuší, že jejich poručník plánuje cosi nekalého, a vymyslí plán útěku. Ale únik se podaří pouze zčásti, musí přijmout pomoc neznámého muže, soukromého vyšetřovatele, který zde vede vlastní pátrání. V Londýně pochopí, že se bez jeho pomoci neobejde. Protože dívkám strojí úklady samotný král podsvětí, který chce získat své svěřenkyně zpět...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2005 , BaronetOriginální název:
Lie by Moonlight, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Místo nejtemnější. Přihlašte se a napište ho.
Velice příjemné zakončení této série. Odvážná učitelka Concordie se srdcem na pravém místě se rozhodne zachránit před zlem své 4 schovanky. Nečekaně se jim do cesty dostane záhadný muž Ambrose. A teprve teď začíná kolotoč událostí. Concordie ani Ambrose nejsou zvyklí mít po svém boku někoho, na koho by se mohli spolehnout, oba mají za sebou minulost, kterou před ostatními zamykají na sedm západů. K sobě je to táhne čím dál víc. Ale oni musejí odhalit, proč někdo chtěl využít mladičké dívky. Je tu plno romantiky, ale také vtipu, šarmu, záhad, ponurosti, vyplouvání zla z lidských duší, ale také zazáření slunce v duších, které nedoufali v lásku. Moc hezké.
Moc hezké završení série. Hrdinové opět netradiční, hlavně učitelka v podání Concordie, která své svěřenky nejen zachránila, ale byla jim doslova vzorem. Spřáhnutí Hannah, Phoebe, Edwiny a Theodory s Johnem Stonerem bylo vtipné, a i jeho seznámení s Ambrosem a Felixem stálo za to. Tentokrát autorka nešetřila ani nebožtíky a velké plus za Danteho s Beatrice.
Kniha Místo nejtemnější v seznamech
2004 | Galantní pomsta |
2008 | Zkrocený netvor |
2007 | Nebezpečná láska |
2011 | Až na dno |
2004 | Placená společnice |
Pacili sa mi studentky a ich vztah s ich ucitelkou. Boli velmi mile. Hlavna hrdinka mi miestami trochu liezla na nervy, ale to je asi spolocny rys vacsiny hrdiniek tejto autorky. Bud sa roztapaju ako maslo alebo su studene ako psi cumak a na konci vzdy melodramaticky skocia do naruce hrdinu a volaju ano ano vezmem si ta. Ale charakter hrdinov vykresluje autorka vzdy velmi dobre :)