Varovný výstřel přehled
Louis L'Amour
Evie přijíždí s manželem Jakobem na divoký západ. A přestože je to velmi praktická žena, místních ubohých podmínek se zděsí. Když se Jakob ani po několika měsících nevrátí z cest za obchodem, nezbyde jí než najít obživu v přepřahování dostavníků. Osamělá mladá žena má ale jen mizernou šanci odolávat v divočině nájezdům znepřátelených indiánů a útokům chtivých rančerů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Varovný výstřel. Přihlašte se a napište ho.

Zaplesala jsem, když kniha se otevírá příběhem ženy, manželky a nevlastní matky v naprosté divočině (v dosud přečtených autorových knihách ženy měly zanedbatelnou úlohu, pokud vůbec nějakou). Ale postupně už jsem trochu nacházela trhliny v jejím chování, když se příběh otočil zcela jinam, ke Connovi Conagherovi, příkladnému honákovi-pistolníkovi, kterého oceňují všichni, nakonec i jeho nepřátelé, zloději dobytka a zabijáci.
Oba hlavní hrdinové byli vylíčení naprosto bez poskvrnky a zápletka, která je spletla dohromady, byla vskutku směšná (holt potulující se laskavec musel dostat svoji roli) a nevyhnutelně vedla k sluníčkovému happy-endu. 50%
Ne, tahle pohádka z divokého západu se mi vskutku nelíbila. Ale pustím se s chutí i do dalších knih, protože dosud jsem byla se staršími krátkými příběhy autora spokojená.
Pozn.: opět se překladatel/vydavatel uchýlil ke zcela obecnému, nic neříkajícímu a neodpovídajícímu titulu, pochopitelně bez vazby na originál a bez jakékoli snahy právě originálním názvem knihu mezi jinou westernovou (nejen autorovou) jasně odlišit.
Kniha Varovný výstřel v seznamech
v Mé knihovně | 41x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
1992 | ![]() |
1993 | ![]() |
2005 | ![]() |
1992 | ![]() |
1993 | ![]() |
Osamělá žena se postavila osudu doporučuju