Váš kluk prostitut? přehled
Cyril Valšík
DRSNÁ BELETRIE FAKTU O OSUDECH NEZLETILÝCH PROSTITUTŮ Zkušený publicista, scenárista a režisér Cyril Valšík se v letech 1992-2002 pustil do odkrývání tématu prostituce nezletilých chlapců v Česku. Výsledkem je mimořádně silná a čtivá próza postavená na tvrdých faktech. Dramatické, často tragické příběhy dětí nejen ze sociálně slabých vrstev jsou popsány s filmařskou dynamikou, autor při zobrazování tohoto smutného i odpudivého světa hovoří jazykem mladých prostitutů a nekompromisně zobrazuje i samotné sexuální služby.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Váš kluk prostitut?. Přihlašte se a napište ho.
Ze začátku to vypadalo jako velmi čtivé ale ve druhé polovině už jsem se nudila. Je to pořád dokola o sexu. Kdyby mi bylo mnohem míň než teď kdy jsem k sympatiím ke gayům začínala formou jejich sexu, tak bych to určitě ocenila víc. Ale jak jsem dozrála, tak velký význam začla pro mě mít jejich duše nikoli sexuální praktiky. Takže hodnotím dvěma hvězdičkami z pěti. Gaye mám sice ráda, ale z hlediska obsahu mě to nenadchlo.
Kniha Váš kluk prostitut? v seznamech
homosexualita česká literatura prostituce osudy lidí mužská prostituce gayové
2009 | Váš kluk prostitut? |
2010 | (Bude) vaše dítě vrah? |
1985 | Rozprávky pre hrocha |
1989 | Farebná detektívka |
Není to žádná velká literatura, je to opravdu dokument o prostituci. Věcně je kniha důležitá, protože autor posbíral řadu příběhů, jež jsou typické, ale o nichž není možno se jinde dozvědět. Chybí mi však hlubší vhled do prožívání prostitutů i jejich klientů - co tento způsob jednání dělá s lidskou duší. Kniha je dnes bohužel spíš historickým dokumentem, protože s nástupem sociálních sítí a seznamek na internetu se mnohé změnilo. A jak vypadá prostituce dnes, se můžeme jen domýšlet.