Väzňov trón přehled
Holly Black
Ukradený dědic / Ukradnutý dedič série
< 2. díl
Uväznený princ. Pomstychtivá kráľovná. A vojna, ktorá rozhodne o osude celého Elfhamu.Uväznený princ. Pomstychtivá kráľovná. A vojna, ktorá rozhodne o osude celého Elfhamu. Princ Oak si v žalári odpykáva trest za svoju zradu, odkázaný na milosť a nemilosť novej desivej kráľovnej nevľúdneho severu. Neostalo mu nič, len jeho šarm a prefíkanosť. Bude to však stačiť na prežitie? Najvyšší kráľ Cardan a Najvyššia kráľovná Jude hodlajú nasadiť všetky páky, aby ukradnutého dediča elfhamskej koruny priviedli späť domov, no Oak je na pochybách. Má bojovať o stratenú dôveru dievčiny, ktorú vždy miloval? Alebo zachovať vernosť Elfhamu a zvrhnúť samozvanú kráľovnú z trónu, hoci na to Wren môže doplatiť životom? Krajinu však sužuje prísľub vojny a zradcovia číhajú na každom kroku, a tak ani princov dôvtip a prešibanosť nemusia stačiť na záchranu tých, ktorých má rád. A hoci všetky cesty vedú do záhuby, Oakovi neostáva nič iné, len sa rozhodnúť, po ktorej vykročí. Bestsellerová autorka Holly Black prináša pútavé zakončenie dilógie Ukradnutý dedič, v ktorom nepotečú len slzy, ale aj krv.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Bude vydáno: 2025 , Slovart (SK)Originální název:
The Prisoner's Throne, 2024
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Väzňov trón. Přihlašte se a napište ho.
Příběh jsem si vcelku užila. Koncept dvoudílné serie, kdy máme dva hrdiny a každá kniha je psána z pohledu jiného se mi líbí. Líbilo se mi pozadí plné intrik, konec mě i překvapil. Politiku má Holly opravdu promyšlenou a já se nenudila snad ani chvilku. Zůstává však jedna otázka: Co si žádala Bodláčice za svou pomoc?
Za mě bohužel ještě slabší než první díl :( popis děje z pohledu Doubka mi nesedlo a chyběly mi myšlenkové pochody Wren. Navíc se v knize z hlediska děje vůbec nic nestalo… knihu jsem dočetla jen abych věděla, jak to tedy dopadne a přestože tuším, o čem bude další díl, nejsem si jistá, jestli ho ještě vůbec budu číst.
Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)
13.10.2024
Kniha Väzňov trón v seznamech
v Mé knihovně | 133x |
2018 | Krutý princ |
2019 | Podlý král |
2015 | Železná zkouška |
2020 | Královna ničeho |
2017 | Nejchladnější dívka ve Městě chladu |
Jestli autorka něco umí, tak je to napsat příběh ve skvělém prostředí, s originálními postavami, plnou intrik a dobrou zápletkou. Nicméně tento díl mě bavil ze všech nejméně a užila jsem si až posledních sto stran, kde se začalo pořádně něco dít. Nicméně troufám si říct, že jsem tohle měla číst před Půlměsíčním městem, protože to je úplně jiný odvar, kde je jedna akce za druhou.
V pokračování série Ukradeného dědice se vracíme zpět k Doubkovi a Wren a nemusíte se bát, že tam nebude ani Cardan a Jude. Bylo krásné vrátit se opět do světa Elfhame a sledovat všechny ty postavy a jejich vývoj. Nicméně za mě prostě ta první série byla nejlepší, měla větší drive a originalitu. Ale i tak jsem si to užila a jsem zvědavá, co si autorka v další sérii připraví!