Včely přehled

Včely
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394127/bmid_vcely-4Ag-394127.jpeg 5 35 35

Nádherná bohato ilustrovaná kniha zo sveta včiel a včelárov vám ukáže, ako si náš najväčší symbol usilovnosti nažíva vo svojom magickom kráľovstve. Naučíte sa všetko o stavbe tela včiel i o tom, ako si stavajú úle. Nakuknete do ich obydlí a spoznáte ich každodenné zvyky a zručnosti. Zistíte, prečo včely tancujú, i to, ako sa dostali na Napoleonov plášť. Dozviete sa, odkiaľ vieme, že sa na svete objavili ešte skôr, ako dinosaury. Vyskúšate si prácu včelárov, preveziete sa kamiónom, ktorý vozí úle do mandľových sadov, ochutnáte všetky možné druhy medu. Len opatrne: nech vás neštipnú!... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Pszczoły, 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Včely. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (13)

Josh
31.10.2021 3 z 5

Další pokus knihy o včelách, ale ani tato nenadchla. Oproti dříve čtené české knize „Pohádkové včely“ má tahle bohatší a zajímavější výběr témat. Nepohodlný obr formát nabízí sice velké obrázky, ale dost na úkor přehlednosti i čitelnosti (druh písma, jen čísla u obrázků a nutné hledání názvů, text ve vazbě aj.). Grafika dojem z knihy za mne zhoršila, avšak přínos některých informací zůstává.

Domca1
15.07.2021 5 z 5

Milá knižôčka plná rozkošných veľkoformátových ilustrácií, ktorou sa pokochajú nielen ratolesti, ale aj ich rodičia a - napokon - všetci dospelí knižní labužníci. O včielkach sa hravou a zábavnou formou dozviete všetko možné i nemožné: ich históriu a úlohu v spoločnostiach starého Egypta a Grécka, organizáciu úľa a práce včiel, zistíte, kto prežil najväčší počet včelích bodnutí, čo je to biomimetika, kto je patrónom včelárov, čo je to svadobný let a ako sa prejavuje včelí tanec. To všetko okorenené množstvom kuriozít a krásnych pestrofarebných obrázkov.


knihařka2
27.06.2021 5 z 5

Krásně ilustrovaná a plná zajímavostí. Texty nejsou dlouhé a jsou zábavně napsané.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2017 - Deutscher Jugendliteraturpreis (Sachbuch (Populárně-naučná kniha))


Kniha Včely v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených5x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech7x