Ve jménu cti přehled
Sarbdžít Kaur Athval (p)
Surdžít vyrůstala v anglickém městě Coventry, přesto jí nezbylo než podřídit se orientálním praktikám své indické rodiny. V šestnácti ji provdali a poslali ji do domu jejího manžela, kde vládla panovačná a pokrytecká Bačan Kaur. Surdžít se vzbouřila, odmítla se přizpůsobit tradičnímu podřadnému postavení a vzdát se evropského způsobu života. Za to ji tchyně obvinila z hanobení rodiny a připravila ďábelský plán na její fyzickou likvidaci.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2015 , Ikar (ČR)Originální název:
Shamed:The honour Killing that shocked Britain
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve jménu cti. Přihlašte se a napište ho.
Beru to nikoliv jako umělecké dílo, ale spíš jako literaturu faktu. Náhled do rodiny Sikhů a jejich pojetí cti. Předtím jsem četla zkušenosti žen, žijících v islámských komunitách, tohle je pro mě nové. Každopádně - jakákoliv forma fanatismu je zhoubná a ve svých důsledcích tragická.
Kniha mne přímo uchvátila. Je neuvěřitelné, že uvnitř Evropy si žije komunita dle svých zákonů a neštítí se vraždy a vychovává své děti k naprosté poslušnosti a bez vědomosti o okolním světě, který je jen pár metrů od nich ... Velice doporučuji k přečtení
Kniha Ve jménu cti v seznamech
Kniha vypráví pravdivý příběh, při kterém člověku vyrustajicim v Evropě zůstává rozum stát. Na knizeje vidět jak moc nás výchova a rodina ovlivňuje.