Ve starých humpoleckých uličkách: Procházka Humpolcem 19. a 20. století přehled
Zdeněk Škrabánek
Procházka uličkami Humpolce 19. a 20. století obeznámí čtenáře s původní podobou města, které bylo značně pozměněno při asanačních zásazích v druhé polovině 20. století. Na starých fotografiích a pohlednicích si zde můžeme prohlédnout původní podoby domů a ulic. Kniha analyzuje dostupné historické a ikonografické materiály k místopisu města, připojuje kriticky opravený adresář majitelů jednotlivých čísel popisných (1-540), ale i jiné zajímavosti z historie města a jednotlivých domů. První vydání knihy je pouze černobílé, výtisky badatelé naleznou v místní knihovně.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve starých humpoleckých uličkách: Procházka Humpolcem 19. a 20. století. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Ve starých humpoleckých uličkách: Procházka Humpolcem 19. a 20. století v seznamech
2013 | Míjím se s měsícem |
2016 | Ve starých humpoleckých uličkách: Procházka Humpolcem 19. a 20. století |
2014 | Domácí šťáva |
2016 | Kamarýtova kronika |
2015 | Siluety z mého kraje |
Další pěkně napsaná kniha historie městečka i s jeho značením, či číslováním potažmo i seřazováním a evidencí ulic, názvů a numeralií baráků.